Cu mascații la ușă în Vâlcea, Olt, Teleorman şi Argeș!

 perchezitii-ialomita Peste 50 de polițiști din Olt, Vâlcea, Teleorman și Argeș cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din IPJ Olt au luat cu asalt, în ziua de Sf. Gheorghe, zece locații, aflate pe teritoriul celor patru județe, ale unor persoane bănuite de de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare.Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.500.000 de lei.Activităţile au vizat mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente de evidenţă contabilă, unităţi de calculatoare şi alte înscrisuri , iar 2 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Olt.download (2)

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale. Aceste acțiuni au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al inspectorilor din cadrul A.J.F.P. Olt.

Cu două zile înainte, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au efectuat 17 percheziţii în judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj, într-un dosar de corupţie şi fals, în care au fost vizaţi medici care au făcut pensionări ilegale. Potrivit unor surse judiciare, una dintre descinderi a avut loc la Spitalul Municipal Drăgăşani, fiind vizate secţiie de psihiatrie şi medicină internă.

În atenția procurorilor vâlceni ar fi, se pare, mai mulți medici ai unității sanitare dar şi medici de familie care ar fi primit mită în schimbul eliberării de adeverințe necesare pensionărilor pe caz de boală.

Percheziţiile au avut loc atât la cabinetele medicilor suspectați, cât și la domiciliile pacienților care se presupune că au dat mită, printre aceştia din urmă numărându-se şi persoane din judeţul Olt.
În urma descinderilor, mai multe persoane au fost duse la audieri.
În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, precum şi de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s