Ceremonie specială pentru veteranii de Război la Rm. Vâlcea

Dumitru Nicu Cornoiu, prefect

Dumitru Nicu Cornoiu, prefect

Prefectura Vâlcea, va organiza o ceremonie specială pe 29 aprilie pentru a aduce un omagiu pensionarilor și văduvelor de Război.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituția amintită, anul 2015 este unul special pentru bătrânii combatanţi, având în vedere că se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a veterani de razboiVeteranilor de Război.

,,Este, aşadar, un an de referinţă privind respectul faţă de cei care ne-au lăsat o ţară liberă şi independentă, drept pentru care a fost declarat, prin HG nr.164/2015, Anul Veteranilor de Război. Totodată, prin HG nr.1222/2007 a fost instituită Ziua veteranilor de război, care se sărbătoreşte în ziua de 29 aprilie a fiecărui an.

Faţă de cele prezentate, având în vedere că venerabilii veterani, invalizi şi văduve de război sunt îndreptăţiţi la recunoştinţă din partea întregii societăţi româneşti, la Monumentul Independenţei din municipiul Râmnicu Vâlcea, se va organiza o ceremonie, în data de 29.04.2015, începând cu ora 10.00.” a transmis invitația prefectul de Vâlcea, Dumitr-Nicu Cornoiu.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s