Primarul din Curtișoara speră într-o rectificare bugetară, altfel…

Cosmin Ungureanu, primar Curtisoara

Cosmin Ungureanu, primar Curtisoara

Multe localități din Olt și-au întocmit cu greu bugetul pe anul în curs, din cauza faptului că nu le-a fost alocat nici un leu de la Ministerul de Finațe, sau sumele primite sunt derizorii.

În categoria localităților nedreptățite de Guvernul Ponta face parte și comuna Curtișoara, ce are în componența sa peste 3000 de locuitori, care a primit cu cinici miliarde mai puțin, față de anul trecut, fapt care abia îi permite să funcționeze. Nici pomeneală de a face investiții!

Primarul Cosmin Ungureanu, speră, după ultima discuție pe care a avut-o cu fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, că această ,,împărțeală” a făcut parte dintr-un program pilot și că în luna iulie a acestui an se va face o nouă rectificare. Primarul, nu este convins de faptul că Ministerul de Finațe ar avea banii necesari pentru a reechilibra situațiile tensionate deja existente între edilii localităților mari și a acelor foarte mici.

,,Primăriile nou-înființate în 2004 și care nu depășesc 1.000 de locuitori, au primit mult mai mulți bani față de nevoile curente. Banii nu s-au dat anul acesta politic, nu am depins nici de Consiliul Județean, dar formula trebuia gândită altfel. Trebuia să se țină cont de numărul de locuitori, de întindere, de rețeaua stradală. Spre exemplu, eu am o rețea stradală de 35 de km, iar cheltuielile de întreținere sunt mai mari. De asemenea, ân cvomponeța comunei Curtișoara avem șase sate, alții au doar un sat. Așa că banii pe care îi am, abia îmi ajung de funcționare. Când ne-am întâlnit la București cu ministrul Finanțelor, cu prilejul întrunirii Asociațiilor primarilor din toată țara, unii l-au criticat pentru această repartizare a banilor, iar alții l-au felicitat.Ne-a spus că este un program experimental pe operioadă de șase luni, va vedea ce se va întâmpla și apoi va umbla la formulă. Probabil că acest proiect va fi continuat și de actulaul ministru de Finanțe.” a precizat Ungureanu.

Totodată acesta a mai adăugat că în cazul în care nu va mai primi bani de la buge, nu știe dacă proiectele sale aflate în derulare mai pot fi continuate, deoarce bugetul local nu îi permite acest lucru. Printre acestea se află reabilitare Școlii Generale Curtișoara, care prevede schimbarea acoperișului, înlocuirea termosistemului, centrala termică, grupuri sanitare, renevări interioare, proiect care nu depășește șase miliarde lei vechi. Pe agenda de lucru a primarului de la Curtișoara se mai află și construirea unei grădinițe în satul Dobrotinet, cu bani de la Banca Mondială, cu cofinațare de la bugetul local în sumă de 3, 2 miliarde lei vechi, bani pe care primăria nu-i are. Grădinița de care ar beneficia peste 40 de copii, ar trebui să fie dată în folosință în vara acestui an.

La stadiul de studii de fezabilitate se mai află și alte proiecte, respectiv canalizare și stație de epurare, continuare asfaltare drumuri comunale, sau introducerea conductelor de alimentare cu gaz. Problema e că introducerea gazelor nu mai este cofinanțată din fonduri europene și pentru realizarea proiectului ar trebui bani de la bugetul local, ceeace, deocamdată, e imposibil. Tot la fel de dificil va fi și repararea clădirilor adminitrative, a șanțurilor betonate

Mai multe amanunte la VGtv www.vgtvolt.cabanova.com, redactor Georgiana Leulescu- Raicu, op. Imag. Ing. Viorel Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s