Pictorul Vasile Sitari cu expoziție în premieră la Slatina

DSCN8799Galeria Artis din Slatina, a fost gazda unei expoziții de pictură a artistului Vasile Sklmkitari din Republica Moldova. Acesta a venit pentru prima dată la Slatina la sugestia unui alt basarabean, prieten al oamenilor de cultură din Olt, renumitul pictor Vitalie Butescu. La expoziție au fost prezenți Laurentiu Guțică, dir. Muzeului Județean Olt, prof. Cătălin Podolan, precum și numeroși slătineni, iubitori ai artelor frumoase.

Despre artistul basarabean , Laurențiu Guțică a spus: ,,Trebuie să-i mulțumesc mai întâi prietenului nostru Vitalie Butescu, care ne-a oferit șansa de a avea pentru prima dată printre noi pe artistul Vasile Sitari. Știam ca de mai mulți ani participă Vasile Sitari, Gutica si Catalin Podolanla Taberele din Rm Vâlcea, că are o serie de premii internaționale și că lucrările sale se află în colecții personale din țară și străinătate dar și în marile muzee ale lumii.Autorul nu se sfiește să afișeze peisajul, nudul sau natura moartă. Veti vedea în lucrările sale extrem de multe elemente și niște asocieri pe care cu greu le-am deslușit: Este vorba despre femeia -păun, silueta unui pahar. Vasile mi-a mărturisit că multe dintre subiectele prezentate pe Vasile Sitarisimezele acestei galerii sunt inzvorâte din trăirile interioare, din biografia sa.” a spus pentru început, Laurențiu Guțică.

,, Suntem martorti astăzi la un eveniment deosebit și mă bucur să constat un număr foarte mare de lucrări pe simezele acestei galerii. Trebuie să recunosc că personalitatea domnului Vasile Sitrari este extrem de covârșitoare, pentru că are o formație de grafician. Trebuie sa ne bucurăm de trematicile și soluțiile grafice pe care le propune. Simbolistica prezentată este diversă și, mai cu seamă, calitatea lucrărilor. Nivelul tehnic este destul de ridicat și confirmă foarte multă experiență” a completat profesorul Cătălin Podolan.

,, Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut posibilitatea să ajung aici, printre prieteni. Ama adus o serie de lucrări din diferite colecții, deoarce un artist trebuie să se prezinte cât mai diversificat.În aceste lucrări în care predomină femeile cu țigara sau cu paharul, nu este un viciu, ci mai degrabă un element decorativ” a ținut să precizeze artistul Vasile Sitari, explicând totodată și tematica celorlate subiecte din tablourile sale.

Artistul, are 44 de ani, este lector superior al catedrei de Limbaj vizual din cadrul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Republica Moldova. A absolvit De-a lungul carierei sale a avut numeroase expoziţii personale şi de grup. A expus până acum în ţări precum Italia, Coreea, Japonia, România, Cehia, Polonia, Franţa, Israel. De asemenea, are lucrări în colecţii publice în Republica Moldova, România şi Rusia. Totodată, are lucrări în colecţii private în Republica Moldova, Italia, Coreea, Japonia, România, Cehia, Polonia, Franţa, Israel, Germania, Grecia, Slovacia, SUA, Macedonia, Rusia, Belgia, Croaţia.

Mai multe amănunte la VGtv Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu , www.vgtvolt.cabanova.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s