Sistem de permise online la Argeș

bunServiciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, din cadrul IPJ Argeș a trecut la sistemul Permise online, care a adus adus unele modificări, respectiv migrarea bazei de date locale, pe linie de permise şi examinări, în serverul central; introducerea valabilităţii dosarelor de redobândire a dreptului de a conduce, de 1 an; verificarea automată în sistemul european RESPER, privind permisele de conducere emise de statele membre UE; validarea automată a cererilor de preschimbare, după efectuarea verificărilor în RESPER şi producerea imediată a permiselor de conducere.

În acest fel există posibilitatea ca orice cetăţean să primească pe loc, dovada înlocuitoare a permisului de conducere, eliminându-se astfel perioada procedurală de aşteptare de două ore. Mai mult, orice cetăţean poate intra în posesia permisului de conducere, la D.R.P.C.I.V. într-o oră de la implementarea datelor.

De asemenea, se va ști că la generarea programatoarelor, pentru examinarea la proba practică, repartizarea candidaţilor pe examinator se efectuează automat de către sistemul informatic, după un algoritm aleatoriu, eliminându-se astfel orice suspiciune. Odată cu implementarea noului sistem, orice cetăţean, indiferent de domiciliu poate solicita preschimbarea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, având de asemenea posibilitatea să opteze pentru livrarea documentului la orice adresă din ţară.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s