Pelerinaj de Florii la Rm Vâlcea

IMG_3300În Sâmbăta lui Lazăr, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului, a fost organizat sâmbătă, 4 aprilie „Pelerinajul de Florii”, prin care se pregustă și se cinstește Jertfa cea mântuitoare și de bunăvoie a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, săvârșită la scurt timp după intrarea Sa în cetatea 120719input_file1124657Ierusalim.

Pelerinajul de Florii amintește în mod deosebit de călătoria Domnului Iisus Hristos din Betania spre Ierusalim, însoțit de ucenicii Săi, călătorie care culminează cu Intrarea Sa în Ierusalim, când este întâmpinat de tot poporul ca un adevărat Împărat, cu ramuri de copaci ridicate triumfător și cu haine întinse pe cale.

11078197_925297367504240_8478459281058402892_nÎn binecuvântata cetate a Râmnicului „Pelerinajul de Florii” va începe la ora16.00, de la Biserica Toţi Sfinţii, unde se va săvârși Vecernia mare cu Litia și va fi rostită Rugăciunea de binecuvântare a Stâlpărilor (ramuri de salcie). La ora 17.30, pelerinajul va porni din curtea Bisericii Toți Sfinții pe traseul tradițional – bd. Calea lui Traian, bd. Tudor Vladimirescu și str. General Praporgescu – și va merge până la Biserica Sfântul Dumitru, unde 1508111_925297364170907_6126637587381530256_npelerinii vor fi întâmpinați de preoții din această parohie și se va rosti o ectenie. Pelerinajul va continua pe bd. Nicolae Bălcescu și str. Episcopiei, până în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Nicolae”. Aici va fi rostită o ectenie și două rugăciuni: Rugăciunea de sfințire a icoanelor și Rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor. În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie va rosti un cuvânt de învățătură.

Participarea la acest pelerinaj ne descoperă binecuvântata stare a omului pelerin, ca veşnic călător spre Împărăția lui Dumnezeu. „Stâlpări de fapte bune să aducem, fraţilor, lui Hristos Dumnezeu, Celui ce vine ca un om să pătimească de bunăvoie pentru noi, ca să dăruiască tuturor nepătimire, cu puterea Dumnezeirii”, se cântă la strana în această zi sfântă, împreună cu poporul lui Israel, care strigă: „Bine eşti cuvântat, Cel ce vii în numele Domnului! Osana, Celui dintru înălţime!”

Biroul de presă al Asrhiepiscopiei Râmnicului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s