Luna Pădurii la Olt, maracată cu plantări de puieți

DSC04422În cadrul campaniei de informare și conştientizare programată prin Proiectul „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”, Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde” şi Direcţia Silvică Olt, a organizat o acţiune de plantare arbore de gârniță în zona ariei protejate Pădurea Seaca Optășani.

Pădurea Seaca Optășani are o suprafață de 2110 ha și a fost constituită în anul 1965 ca Rezervație a Academiei Române, scopul principal fiind acela al protejării și conservării arboretelor de gârniță.

Potrivit organizatorilor evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Pădurea, aurul verde al planetei”, evenuiment la care au participat peste 200 de persoane, cadre didactice şi elevi din cadrul Şcolilor Gimnaziale din localităţile Poboru, Spineni, Găneasa, Piatra Olt, Pleşoiu, Scornicești şi Liceului Tehnologic Piatra Olt, precum şi reprezentanți ai autorităților locale din comuna Poboru, precum și membri ai echipei de proiect.

Scopul acestei activități a fost de informare şi conştientizare privind rolul pădurii şi al conservării florei şi faunei din ariile protejate constituite în cadrul Reţelei Natura 2000, cu această ocazie fiind subliniată importanța pădurilor în echilibrul ecologic al planetei și plantați 200 de puieți arborete de gârniță.

Acțiunea de plantare puiet forestier pe teritoriul ariei protejate de către participanți, s-a realizat sub directa coordonare sub directa coordonare a reprezentanților Direcţiei Silvice Olt.

De asemenea activitatea a beneficiat și de participarea experţilor parteneri ai proiectului: Asociaţia ,,Gândeşte Verde”, Direcţia Silvică Olt, Agenția pentru Protecția Mediului Olt, asocierea S.C. Primul Meridian S.R.L cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunării” Tulcea. Camelia Sârbu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s