La Olt, Vâlcea și Argeș ar putea fi alegeri anticipate la primăriile vacantate

primaria RM Vâlcea

primaria RM Vâlcea

Într-un comunicat de presă emis de PNL, se arată că în urma acționării în judecată, pe contecios administrativ, Partidul Național Liberal a depus, săptămâna trecută trei acțiuni la Curtea de Apel București, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecat pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parțiale la nivelul funcțiilor de primari și președinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate și al mandatelor deparlamentari. 

„Din rațiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri parțiale pentru funcția vacantă

Primaria Slatina

Primaria Slatina

de președinte al Consiliului Județean Cluj și alte 22 de funcții vacante de primari, în legatura cu care a fost depășit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale în județele Olt, Dambovița, Tulcea, Ilfov, Arges, Buzău, Vrancea, Maramureș, Vțlcea, Bacău, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Constanța, Hunedoara, Sălaj, Dolj și Neamț.

Primaria Pitești

Primaria Pitești

În urma acestui demers, PNL a câştigat procesul cu guvernul României pentru că Victor Ponta a refuzat să organizeze alegeri parţiale, în judeţele unde acest lucru se impunea. P

Așadar, prima decizie vine de la Cluj, acolo unde Curtea de Apel a decis că Guvernul Ponta trebuie sa organizeze alegeri partiale anticipate pentru șefia Consiliului Județean Cluj, dând curs demersului inițiat de copreședintele executiv al PNL, Mihai Seplecan. Decizia nu este definitiva și poate fi atacată cu recurs.” se arată în comunicat.
Curtea de Apel Cluj a decis să admită acțiunea ,,formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operațiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfășurării alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancțiunea nulității. Pronunțată în sedința publică din 03.04.2015″, se arată în minuta magistraţilor clujeni.
Victor Ponta, premierul Romaniei, a fost dat în judecată de Partidul Național Liberal, la Curtea de Apel București, deoarece refuză să organizeze alegeri anticipate. Prin aceste cereri de chemare în judecata, instanța este solicitată să dispună obligarea Guvernului să respecte legislația și să stabilească data de desfășurare a alegerilor parțiale.

De asemen, Mihai Splecan, copreședintele PNL Culj, a mai precizat: ,,Reamintesc faptul că am dat în judecată Guvernul Ponta pentru a-l obliga, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), la stabilirea datei de desfășuare și organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s