Klaus Iohannis invitat de primarul Călimăneștiului la inaugurarea proiectului „Mirajul Oltului”

FLORINEL-CONSTANTINESCU-primar Calimanesti

FLORINEL-CONSTANTINESCU-primar Calimanesti

Un proiect de mare anvergură se desfășoară  în orașul Călimănești, numit sugestiv „Mirajul Oltului”. Investiţia are o valoare totală de patru milioane de euro şi este realizată în parteneriat de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Călimăneşti.

,,Mirajul Oltului” este un proiect avangardist inițiat de primarul Florinel Constantinescu, proiect ce urmăreşte reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii turistice a staţiunii, prin construirea unui parc acvatic, a unui centru de relaxare în centrul oraşului şi a unui parc de agrement şi sport în Jiblea. Din acest proiect face parte și îmbunătăţirea infrastructurii rutiere se realizează cu fonduri pe HG 577 şi are o valoare de 43 de milarde lei vechi (fără TVA). Primarul declara că Str. AI Cuza, Calimanesti-Defileul-Oltului-640x330se va termina de as­faltat, fiindcă era foarte deteriorată și după aceea, se va schimba rețeaua de apă, canalizare dar și cea de gaze. De asemenea, asfaltările vor continua şi pe celelalte căi de acces din Că­limăneşti, Păuşa, Jiblea No­uă şi Jiblea Veche.

calimanesti_96759800În momentul de față, se lucrează la componenta 1, care prevede construirea unui parc acvatic şi a unui centru de relaxare, lângă Casa de Cultură. În ceea ce priveşte cealaltă parte a proiectului, şi anume componenta de sport şi agrement, lucrările sunt aproape finalizate. La Jiblea Veche, pe partea stângă a râului Olt, chiar lângă stadionul Cozia, s-a

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

construit un complex sportiv şi de agrement, cu câte un teren de tenis de câmp şi de minifotbal, o pistă de role, un spaţiu de joacă pentru copii şi un ponton.

Normal ar fi ca firma care a câștigat licitația să încheie lucrările, potrivit contractului, până pe 31 decembrie 2015, însă primarul se gândește să inaugureze o primă parte până la începutul sezonului estival, ocazie cu care ar dori să invite pe Președintele Klaus Iohannis. Așa că în perioada următoare, va fi construit un ponton pe malul Oltului și va fi achiziționat vaporaş pentru ca turișttii să se bucure de croaziere și să admire frumusețile zonei de munte.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s