Ambasadoarea Cubei la Rm Vâlcea: Sper sa nu ne afecteze situația politica din România!

DSCN2005Excelența Sa doamna Nieves Iliana Hernandez Portales, ambasadoarea Cubei la București, a venit în vizita la Rm Vâlcea la invitația liderului Partidului Alternativa Socialista, Constantin Rotaru.
Excelența Sa doamna Nieves Iliana Hernandez Portales a sustinut o conferinta de presa la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul”,ocazie cu care a prezentat oportunitățile de afaceri create în Cuba de noua lege a investițiilor străine, după care a aprticipat la inaugurarea unei expoziții de caricatură a lui Gerardo Hernandez Nordelo, unul dintre cei Cinci Eroi cubanezi deținuți în închisori din Statele Unite, pentru a veni în sprijinul celei de-a III-a Campanii 5 zile pentru cei 5”.
Potrtivit ambasadoarei, companiile străine care vor investi în Cuba vor DSCN2008fi scutite de impozitarea beneficiului timp de cel puțin opt ani, textul va fi aplicat firmelor mixte și asociațiilor economice și va putea fi extinsă pe baza unei decizii a guvernului. După expirarea perioadei de exonerare, investitorii vor plăti un impozit de 15% din beneficiul net impozabil, jumătate din valoarea actuală în vigoare.
Însă dacă activitatea se desfășoară în domeniul exploatării resurselor naturale, regenerabile sau nu, nivelul de impozitare a beneficiului poate crește până la 50%, pe baza unei decizii a guvernului.
De asemenea, ES doamna Nieves Iliana Hernandez Portales, a mai precizat că în țara sa nu se vinde nici o palmă de pământ, însă investitorii agricoli pot concesiona sau lua în arendă terenuri pentru DSCN2028a fi lucrate.
Întrebată dacă situația politică din România cu privire la corupția de la nivel înalt va afecta în vreun fel relațiile dintre cele două țări, România și Cuba, ES doamna Nieves Iliana Hernandez Portales, a răspuns foarte diplomatic că ,, românii trebuie să își rezolve aceste probleme în interior” și că speră ca aceste relații să nu fie afectate.

Mai multe amanunte la VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. procesare și montaj, Viorel Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s