Festivități și avansări în grad de Ziua Poliției Române

DSCN1714 Anul acesta Poliția Română a împlinit 193 de ani de atestare documentară. Cu această  ocazie inspectoratele județene din Olt, Vâlcea și Argeș au desfășurat o serie de activități specifiece și  întreceri sportive.  De asemenea, tot cu acest prilej au fost acordate diplome tuturor colaboratorilor din instituțiile deconcentrate, reprezentanților mass-mediei locale și regionale și, de asemenea au fost făcute o serie de vansări în grad la termen și pentru rezultate foarte bune.

Paradă a polițiștilor la Pitești

Astel că în cadrul IPJ Argeș, avansările în grad s-au făcut într-un politia1cadru festiv în sala de ședință a Consiliului Județean. Înainte de termen, au fost avansați în gradul superior următor 6 ofiţeri şi 5 subofiţeri, iar într-un grad superior, la termen, au fost avansați 27 de ofiţeri şi 56 de subofiţeri. Manifestările dedicate Zilei Poliției Române au continuat cu o paradă  în Piata ,,Vasile Milea”  sub denumirea ,,Poliția, o instituție responsabilă” Tot cu acest prilej, inspectorul şef Ionel Ispir a felicitat mai multi poliţişti care au contribuit la combaterea infracţionalităţii şi la creşterea prestigiului poliţiei, printre care și cms. șef Marian Badea, şeful Serviciului Rutier Argeş.

politia2Printre cei nominalizati pe lista avansărilor în grad menționăm pe comisar de poliţie – Drăgoi Vasile Ovidiu Daniel;
În gradul de comisar de poliţie: Subcomisar de poliţie – Benția Dănuţ Tomiță, Subcomisar de poliţie – Cîmpuleanau Ion Ionuț-Mădălin
În gradul de subcomisar de poliţie: Inspector principal de poliţie – Ristea Dumitru Gheorghe-Adrian
În gradul de inspector principal de poliţie: Inspector de poliţie – Mazilu Dumitru Dan-Marian, inspector de poliţie – Zamfir Constantin Mădălin –Ionuț

 Demonstrații la Moll cu polițiștii din Vâlcea

Si poliţiştii vâlceni au sărbătorit Ziua Poliţiei Române, festivitățile desfășurându-se în parcarea Mall-ului din centrul DSCN1682Ramnicului. Așadar, pentru a marca ceastă zi, peste 50 de angajaţi ai IPJ Vâlcea au fost avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române. Este vorba despre agenţi de poliţie care-şi desfăşoară activitatea în cadrul secţiilor rurale, dar şi despre angajaţi din cadrul mai multor servicii, printre care şi cel Rutier,  care au avut rezultate deosebite în anul 2014. Șeful Poliţiei Rutiere, cms. Sef Florian Ioniţă Printre a fost avansat pentru că  județul  Vâlcea se numără în prezent printre judeţele care înregistrează o reducere semnificativă a numărului de accidente soldate cu victime omeneşti. De asemenea, tot cu acest prilej, au fost avansaţi în gradul de comisar de poliţie, înaintea DSCN1704îndeplinirii stagiului minim subcomisar Constantin Valentin Aniel, subcomisar Daraban Dumitru, subcomisar Ionita Florian  și subcomisar Popa Valeriu.
Festivități ca la priveghi înn Slatinat…

Scandalul cu Vâlcov, DNA-ul și mascații, i-au afectat vizibil pe polițiștii olteni. Ziua dedicată aniversării a 193 de ani deDSCN1709 la înființarea Poliției Române, a fost cu mult mai tristă decât în alte dăți, iar unii polițiști parcă stateu pe ghimpi. Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, unde  discursurile șefului IPJ Olt, cms. șef. Cătălin Florescu, dar și al prefectului  Silviu Neacșu, au fost seci și scurte.

În registru telegrafic au fost acordate diplomele colaboratorilor  și premiați câștigătorii concursurilor sportive. Și tot la fel de expeditiv  au fost citați  polițiștii avansați în grad.

DSCN1749Ținem să menționăm că,  cinci ofiţeri şi cinci agenţi, au fost avansaţi în următorul grad profesional înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite excepţionale în activitatea profesională.De asemenea, 11 ofiţeri şi 118 de agenţi au fost avansaţi la termen în următorul grad profesional.
Festivitățile au mai prins un pic de culoare, pe platoul din faţa Prefecturii Olt, unde au fost amenajate standuri cu tehnica și echipamentele  din dotare, alături de autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor. Peste o sută de copii DSCN1679de la grădiițele și școlile slătinene au admirat exponatele dar cel mai mult câinii  polițitilor, care se bucurau la rândul loc de prezența celor mici.

Ziua Porților Deschise la Școala de Politie din Slatina

Și la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina a avut loc festivitatea prilejuită de Ziua Aniversară a Poliţiei Române, la care a participat întreg personalul școlii.

DSCN1714În deschiderea festivităţii a luat cuvântul  directorul CFPP,  comisar şef de poliţie Tănase Iulian care a dat citire mesajelor Preşedintelui României, Primului Ministru, Ministrului Afacerilor Interne şi Inspectorului General al Poliţiei Române prin care au fost adresate felicitări cu ocazia zilei mai sus amintite.

De asemenea,tot cu acest prilej a fost prezentat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne privind avansarea în gradul profesional următor pentru doi ofiţeri şi avansarea înaintea îndeplinirii stagiului minim a unui ofiţer şi a unui agent.

Cu această ocazie au fost acordate diplome participanţilor la întrecerile sportive prilejuiteDSC_7706 de „Ziua Aniversară a Poliţiei Române”.

La sfârșitul festivităților a fost organizată,  la sediul Școlii de Poliție,  „Ziua Porţilor Deschise”unde au participat elevii din cadrul şcolilor şi liceelor de pe raza municipiului Slatina, ocazie  cu care au putut vedea sălile de curs și de forță, dar și mijloacele tehnice din dotare.

Mai multe amnunte de la festivitățile dedicate Zilei Poliției Române, de la Slatina, la VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Leulescu-Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu

Reclame

Un gând despre „Festivități și avansări în grad de Ziua Poliției Române

  1. La comunisti si nu numai, dar in special, exista un adevarat cult al ierarhiilor militare. Aceste structuri, fie ca este vorba de securitate, fie de armata, sunt in fond „aparatorii” guvernelor, sistemelor politice, sunt in primul rand organe de represiune. Este normal ca in special sefii acestor structuri sa fie foarte bine platiti…
    Popi, militari, guvernanti…capuse exploatatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s