Bani de la Ministerul Sănătății pentru două secții ale SJU Slatina

Spitalul Judetean Slatina

Spitalul Judetean Slatina

La Spitalul Județean de Urgență din Slatina continuă reabilitarea cu secțiile de Pediatrie și Neonatologie, după ce cu câteva luni în urmă a fost inaugurată noua secție UPU. Nu mai puțin de 8 milioane de lei a primit Consiliul Județean Olt de la Ministerul Sănătății, sumă ce va fi investită în Spitalul din Slatina pentru reparații dar și pentru achiziționarea de aparatură modernă și a unui RMN.
În bugetul Consiliului Județean Olt pentru anul 2015 fuseseră prinse renovările pentru care au fost repartizați banii de la Minister. Prin urmare, banii prevăzuți pentru spital din bugetul CJ vor fi folosiți pentru reabilitarea blocului central al instituţiei spitaliceşti. Astfel, pe lângă banii veniți de la Ministerul Sănătății, un aport de şapte milioane de lei va fi suportat din bugetul județean pentru reabilitatrea SJU Slatina. „ După cum am mai declarat atât eu, cât şi managerul Spitalului Judeţean, este vorba despre o sumă alocată de către Ministerul Sănătăţii. Ne-au acordat 3.20cj olt0.000 lei pentru Neonatologie şi Pediatrie, iar noi venim, în acest caz, doar cu cofinanţarea de minimum 10%, restul de bani pe care îi alocaserăm pentru această investiţie urmând să meargă către blocul central al spitalului. De asemenea, au venit bani pentru RMN. Este vorba despre aproximativ 5.600.000 lei. Şi la acest proiect, noi vom asigura cofinanţarea de minimum 10%, iar diferenţa de bani care erau alocaţi urmând să meargă tot către blocul central. Aşadar, banii Consiliului Judeţean pe care i-am alocat, la începutul anului, aproximativ şapte milioane de lei, vor rămâne la Spitalul Judeţean, dar pe alte obiective”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt.
sju 3Proiectul „Lucrări de modernizare, recompartimentare la etajele trei şi patru aparţinând Secţiei de Neonatologie şi etajele şapte şi opt aparţinând Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina” se referă la reabilitarea celor două secţii din Blocul Materno – Infantil și se ridică la valoarea de 3.771.752 lei noi, cu TVA inclus, adică la peste 37 de miliarde de lei vechi. Investiţia se va derula cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de 10%. Banii alocați din partea CJ pentru reabilitare inițială a celor două secții în care se vor investii bani de la Ministerul Sănătății, vor rămâne la SJU Slatina însă vor fi realocați pentru reabilitarea corpului central al spitalului. „Pentru investiţia de la blocul central se lucrează la studiul de fezabilitate. Este o lucrare mai complicată, iar în acest moment proiectul nu este definitivat”, a sjuexplicat Marius Oprescu.
Cea mai recentă investiție în spitalul din Slatina, una dintre cele mai importante, a fost reabilitarea UPU Slatina, unitatea fiind inaugurată chiar în ajunul Crăciunului, anul trecut. Din spusele reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, secţia de Urgenţe a unităţii medicale s-au extins cu 423 de metri pătraţi şi a fost modernizată după standardele Uniunii Europene, la ora actuală fiind una dintre cele mai frumoase secţii de acest gen din toată zona Olteniei. Valoarea construcţiei noii secţii s-a ridicat la suma de 3.000.500 lei cu TVA inclus. Finanţarea a fost făcută de Consiliul Judeţean Olt, Primăria municipiului Slatina, iar pe ultima sută de metri, şi de Ministerul Sănătăţii.
Natașa Grigorescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s