Zeci de nereguli găsite la centralele termice din școlile Oltului

bonLa sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru a aproba Raportul privind constatările identificate de comisia stabilită prin ordin al prefectului pentru verificarea unităților de învățământ dotate cu centrale termice pe gaz.

Conform raportului au fost verificate 68 de unități de învățământ (47 de centre bugetate) dotate cu centrale termice pe gaz, fiind întocmite note de control prin care directorii unităților de învățământ au luat la cunoștință de neconformitățile constatate, fiind stabilite termene pentru remedierea acestora.

Printre deficiențele găsite se numără montarea de cabluri electrice pe conductele de branșament la 4 unități de images (1)învățământ. De asemenea în 18 unități de învățământ au fost descoperite  depozitarea în camerele în care sunt amplasate centralele termice a unor materiale (mobilier, alte materiale) care nu au legătură cu exploatarea efectivă a acestora. La șase unități școlare nu existau  grilele de la partea superioară a încăperilor pentru asigurarea ventilării. O altă problemă descoperită  la 17 unități de învățământ a fost neasigurarea golurilor de la partea inferioară a încăperilor pentru accesul aerului de ardere.

Cu ocazia acelorași controale s-a mai stabilit că la șapte unități școlare lipseau  robineții de incendiu pe branșamentele de alimentare a centralelor download (1)termice, care să acționeze în caz de necesitate, iar la trei unități școlarea fost depistată exploatarea defectuoasă a instalațiilor electrice de iluminat și forță din spațiile centralelor termice.

În 11 unități deînvățământ nu au fost făcute verificărilor tehnice periodice ale centralelor termice, iar la 14, nu exista detectoare automate de gaz.

Potrivit comunicatului emis de prefectua Olt, verificările au fost făcute în conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr.5/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale NTPEE – 2008.

În acest sens, Silviu Neacșu, prefectul județului Olt, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a solicitat primarilor să aloce fondurilor necesare în vederea remedierii, în cel mai scurt timp posibil, a deficiențelor constatate, să constate verificarea periodică, a centrlelor conform legislației în vigoare, de către ISCIR. De asemenea, primarii vor acord atot sprijinul directorilor unităților de învățământ pentru soluționarea neregulilor constatate și să se implice permanent pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului de învățământ.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s