Tudor Marineață: În august se va finaliza groapa ecologică de gunoi

tudor Marineata

Tudor Marineață

În localitatea Bălteni situată la numai câțiva km de Slatina se construiește o groapă ecologică de gunoi care va prelua toate deșeurile de la stațiile de transfer din Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt.

Groapa ecologică se întinde pe  16 hectare, având o lungime de un kilometru şi o lăţime de 500 de metri. Celula pentru depozitare  are 880 de mii de metri cubi de gunoi, fiind tapetată cu argila și  membrane speciale, pentru ca deşeurile să nu se infiltreze în sol.

Potrivit primarului loclității, Tudor  Marineață, în acest depozit de deșeuri va fi adus gunoiul din stațiile de transfer, sortat şi compactat în cele 6.450 de containere din  toate comunele şi oraşele din Olt. ,,Valoarea totală a proiectului cu finanţare BALTENI 4europeană Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt este de aproximativ 31 de milioane de euro, mai mult de jumătate fiind alocaţi pentru construirea depozitului de la Bălteni. După cevor fi terminate lucrăile, proiectul prevede că vor fi create nu mai puțin de 200 de locuri de muncă, în timp ce localnicii vor trece la colectarea selectivă a deşeurilor.” A precizat primarul Marineață.

În momentul de de față, se lucrează de zori la constrirea și asfaltarea care să iasă în  E-70 Slatina Scornicești, zeci de autobasculante cârând materialele necesare pentru acest lucru.

În acelși timp cu construcția Depozitului ecologic de la Bălteni, toate gropile de gunoi de pe lângă orașele Oltului, vor fi ecologizate la rândul lor și acoperite, peste care se vor planta copăcei, iarbă și flori. Așa că, mirosurile neplăcute, mizeria, șobolanii, câinii, dar și persoanele care răscolesc tot timpul gunoiul, vor dispărea.

Georgiana Leulescu-Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s