Podul Olt închis pentru reparații câteva zile  

Podul-Olt1803O lucrare amânată de peste cinci ani, reparația capitală a Podului Olt se pare că nu mai poate aștepta. Adrian Motorca, directorul secţiei de Drumuri şi Poduri Slatina ,  a anunţat, ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, că începând de sâmbătă, 21 martie și până marți 24 martie, se vor face nu numai plombarea unor gropi apărute pe timpul liernii, dar se va verifica și rezistența podului, având în vedere că începrea construcției a fost făcută în jurul anului 1846  de către domnitorul de atunci al Ţării Româneşti, Gheorghe Bibescu, la 24 iunie și terminată în 1867,  pe timpul domnitorului AI Cuza. A fost aruncat în aer în primul Război Mondial, la  1916, de trupele româneşti care se downloadretrăgeau din calea armatei germane și  reparat după război de către învinși, construcţia intrând în daunele conflagraţiei. Actualul pod peste Olt de la Slatina arată aproape la fel ca cel care a fost inaugurat în 1891.

Potrivit directorului Motorca, circulaţia va fi închisă pe Podul Olt în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar până marţi va fi restricţionată pe un sens.

În tot acest timp se va circula cu viteză redusă pe Barajul de la Slătioara pentru a se evita o eventuală catastrofă saupe Barajul de la Moșteni.

” Podul peste Olt de la Slatina trebuia să intre în lucrări capitale din 2010, dar situaţia nu a permis pentru că  că nu există un drum ocolitor. Atunci când vom găsi o soluţie, podul va intra în reparaţii capitale.”, a spus Motorca.
Pentru anul acesta sunt prevăzute şi alte lucrări la drumurile şi podurile din judeţ, unde sunt necesare intervenţii, dar acestea depind de finanţările pe care le vor primi. Deşi, planul de lucrări este foarte lung, bugetul celor de la drumuri şi poduri Slatina este mai mic decât cel de anul trecut.
Capodoperă a unui inginer român,inginerul Nicolae Davidescu, podul  a fost proiectat şi construit pe o lungime de 400 de metri, cu suprastructură din fier, pe arcuri şi bolte, fiind una dintre cele mai impresionante şi mai bine realizate construcţii din ţară, ca şi cea de la 1847.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s