DNA-ul cere capul lui Vâlcov!

 Darius Valcov

Darius Valcov

Potrivit unui comunicat de presă emis pe site-ul DNA,  procurorii cer cer avizul Senatului pentru reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă. Fostul ministru al Finanţelor este acuzat de procurori că, pe vremea când era primar al Slatinei, a favorizat firmaTehnologica Radion pentru a câştiga contractele de reabilitare şi extindere a reţelei de apă în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

,,În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de Darius Valcovinfluenţă. Cererea procurorilor anticorupţie are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe inculpatul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări”, se precizează în comunicatul  DNA.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, urmare a înţelegerii cu omul de afaceri, Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei prin intermediul unor firme.
După  câteva zile  de la cererea DNA-ului care a sesizat Senatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Darius Vâlcov, premierul Victor Ponta a anunţat în sfârșit că a aprobat demisia acestuia din funcţia de ministru al Finanţelor.
În cest moment, funcția de ministru al Finanțelor a fost preluată de premier, până pe 25 martie, dată când va fi prezentată președintelui Klaus Iohannis o nouă persoană  pentru numirea în această funcție. Deocamdată nu se știe dacă acea persoană va fi numită politic de către Victor Ponta, sau va fi un tehnocrat.

Georgiana Raicu

Anunțuri

3 gânduri despre „DNA-ul cere capul lui Vâlcov!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s