Basarabeanul Vitalie Butescu cu o nouă expoziție la Slatina

bunaPictorul basarabean Vitalie Butescu, a vernist o nouă expoziție de pictură pe simezele Galeriei ,,Artis” din Slatina, sub denumirea „Solilocvii cromatice” la care au participat zeci de prieteni ai artistului, dar și un public numeros, iubitor al lucrărilor  sale.

Laurențiu Guțică directorul Muzeului Judetean Olt, amfitrionul sălii de expoziție, a spus despre cunoscutul pictor și operele sale:  ,, Exegeza operei artistice a lui Vitalie Butescu relevă fără dubii un pictor de mare rafinament estetic care își cultivă cu minuțiozitate resursele spirituale native. Arta sa emană căldură, umanism și – așa cum o exprimă numele său de botez – vitalitaartportfolio-pictura-BUTESCU-VITALIEte.

Dacă privim cu atenție lucrări din ciclurile sale expoziționale dedicate peisajului citadin, putem afirma că „axis mundi” pentru omul și artistul Vitalie Butescu o reprezintă incursiunea picturală în spațiul regal al monumentelor emblematice ale istoriei, credinței și arhitecturii noastre naționale.

Efigii arhitectonice precum Castelul Peleș din Sinaia, Biserica slatina-vernisaj-galeria-artis-dragan-butescu-10Stavropoleos, Palatul Mogoșoaia, Cercul Militar din București, Palatul Kretzulescu, Hanul lui Manuc, Capela Stella Maris, Cuibul liniștit de la Balcic al Reginei Maria, Casinoul din Constanța, Mănăstirile Brâncoveni, Cernica și Cozia, Panoramicele Centrelor Istorice din Sibiu, Sighișoara și Slatina, Podul de peste Olt, Teatrul din Caracal, Muzeele din Golești și Slatina, sunt admirabil realizate într-o manieră în care timpul, culoarea și lumina parcă s-au contopit devoalându-ne adevărate fresce monumentale și admirabile itinerarii spirituale.

Solilocviile cromatice ale pictorului Vitalie Butescu transpuse pe expozitie-galeria-artis-dragan-butescu-1imaculatul pânzei aparțin unui mare artist contemporan ce a fost hărăzit cu darul  veșniciei.

A expus si in galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia.

Expoziţia va fi accesibilă publicului pasionat până pe data de 9 aprilie a.c.  Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s