Politicienii cu sufertașul la polițiștii locali

politisti localiO initiativa care a fost dezbatuta si votata in cadrul Comisiei de Administratie Publica si Organizarea Teritoriului, pe care sunt foarte onorat sa o prezidez. Astazi a primit si votul in plen, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. 5000 de oameni vor beneficia de efectele acestei masuri, imbunatatindu-si astfel conditiile de munca.

Toţi angajaţii poliţiei locale care au statut de funcţionar public sau de personal contractual vor beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autorităţile locale, în limita bugetului, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

Astfel, a fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariaţi din poliţia locală, personal contractual şi funcţionari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.

Începând cu acest an, autorităţile locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru poliţiştii locali, drept de care nu beneficia însă întregul personal al poliţiei locale.

Poliţiştii locali vor primi norma de hrană fie în natură (prin unităţi proprii sau servicii externalizate), fie în bani ( o alocaţie valorică zilnică), în funcţie de hotărârea consiliului local.

De norma de hrană va beneficia şi personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Norma de hrană de care vor beneficia poliţiştii locali va fi plătită din bugetele locale.

Anul trecut, numărul maxim de posturi pentru personalul poliţiei locale a fost de 16.509 locuri.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s