Drumuri asfaltate pe toate coclaurile la Ionești

DSCN1034

Primăria Ionesti

Comuna Ionești din județul Vâlcea, una dintre cele mai vechi localități, a mai bătut un record de curând, datorită primarului Neagoie Constantin, care a reușit să asfalteze toate străzile comunei, prin toate coclaurile, în lungime totală de 54 de km.

Despre  localitatea Ionești se cunoaște că primele primele însemnări  se regăsesc în anul 1392, unde se face referire la fostul sat București, astăzi regăsindu-se sub denumirea de Marcea, iar atestarea de Comuna Ionești datează din 1 aprilie 1494. Primele referiri la satul Ciorani, lângă Ionești, se regăsesc la 8 ianuarie 1572, satul Corbeni începând cu 1 ianuarie 1494, fostul sat DSCN0728Rascaeți, azi Delureni, din 28 noiembrie 1635, iar despre fostul sat Ohaba apar referiri din 1582.

Ghidul nostru, Agăpescu Gheorghe, viceprimarul localității vâlcene, a ținut personal să ne arate drumurile până spre cele mai îndepărtate gospodării, pe dealuri sau pe văile celor nouă sate aparținătoare.Ultidownload (3)ma porțiune asfaltată de curând are 10 km și urcă pe ulițele întortocheate ale unui sat situat pe deal.

Primar din 2008, Constantin Neagoie, nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Venit din mediul privat,cu spirit gospodăresc, a construit un sediu de primărie nou, a amenajat și modernizat toate școlile, grădinițele și căminele culturale, iar de curând a inaugurat un  Centru de Permanență.DSCN0955

,, Este un om foarte activ și face și pe dracu în patru ca să rezolve problemele cetățenești! Salariații primăriei abia fac față energiei primarului! ” ne-a explicat viceleprimar Gheorghe Agăpescu, fost învâțător la școala din Mihăiești..

 Ce alte lucruri interesante, ne-a mai spus spus Viceleprimar, Agăpescu, va invitam sa urmăriți un reportaj realizat pentru VGtv de Georgiana Raicu, op. imag. editare si montaj, ing. Viorel Raicu.

http://www.vgtvolt.cabanova.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s