Alin Gorghiu: Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov

 Comunicat de presă 

Darius Valcov

Darius Vâlcov

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că Darius Vâlcov ar trebui să își dea demisia din funcția de ministru al Finațelor având în vedere că acum are calitatea de urmărit penal. Un membru al Executivului urmărit penal nu poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea României, atrage atenția Gorghiu, într-o postare pe Facebook.
”Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupție îl obligă pe ministrul Finanțelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumția de nevinovăție, care i se aplică și domniei sale. Ca cetățean al României, am renunțat să mai acord prezumția de competență miniștrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanțele țării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupție”, notează liderul PNL.
Totodată, Alina Gorghiu arată că ”în raportul MCV dialina-gorghiu.s0c7wpi5ren anul 2013, se menționează că este esențial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcții ministeriale să se bucure de încrederea publicului. În plus, ministrul de Finanțe este reprezentantul României în relația cu creditorii externi”.
Copreședintele PNL mai susține că, în acest context, Victor Ponta ar trebui să îi ceară demisia de onoare lui Darius Vâlcov, însă premierul face ”o eschivă jenantă de la subiect”.
”Premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât și miniștrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriți penal. Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca și cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbește despre contribuția decisivă a ministrului Vâlcov la codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuție negativă la imaginea și credibilitatea României”, transmite Alina Gorghiu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s