Alexandru Uță:Primarii sunt considerati niste marionete politice!

Alexandru Uță, Ionești

Alexandru Uță, Ionești

Primarul localitaii Ștefănești, din Vâlcea, Alexndru Uță, a firmat într-un  interviu pentru VGtv, că se simte incorsetat de legea dministratorilor publici, care nu lasa primarii sa ia hotărâri pentru binele comunității, fără ca un neavizat să-și de cu presupusul.

 ,, Sunt tot timpul agasat de reclamațiile unor oameni, care n-au ce face și nu vor cu nici un preț binele comunității. Am peste 30 de sesizări de la câteva persoane, vin controale de la Vâlcea, verifica, constata ca n-au temei, dar persoanele respective, continuă să sesizeze aceleași lucruri de ani de zile. Înțeleg că orice om are dușmani, dar ai mei persistă în prostie!” a spus

Primăria Stefănesti

Primăria Stefănesti

primarul supărat, răsfoind un dosar doldora de hârțoage scrise, indescifarbil, de mână.

Primarul Alexndru Uță este la cel de-al doilea mandat, timp în care a rezolvat aproape integral una dintre cele mai arzătoare probleme ale comunității, și anume amnajarea șanțurilor betonate în aproape toată comuna, pentru ca ploile venite de pe dealurile din apropiere, să nu mai inunde gospodăriile oamenilor șau să distrugă podețele și culturile agricole.Potrivit primarului, ar mai fi 2,8 km  de șanțuri și s-ar rezolva tot.

Ionesti drum,, Mi-a fost foarte greu să accesez fonduri europene, iar de la Consiliul Județean banii  s-au împărțit numai pe criterii politice. Noi, primarii suntem considerați niște  marionete politice, folosiți de  doar în campaniile electorale. După ce au câștigat, sau au pierdut, după caz, nu-i mai vezi  decât la următoarele alegeri.  Noi rămânem aici, cu problemele noastre, cu necazuri …” a mai spus primarul.

Datorită unei bune coordonări,edilul localității Ștefănești, a reușit să asfalteze toate drumurile comunal, să mențină în parametri optimi iluminatul public, să repaare și modernizeze Căminul Cultural , iar dintr-o școală veche, reabilitată încearcă să facă un Club pentru DSCN0718bătrâni și copii.

,,Mă bucur că anul acesta mi-au fost dați 8 miliarde vechi, direct în cont.Dinpăcate nu sunt suficienți, dar așa am putut să ne facem și noi niște planuri pot să îmi fac și eu un plan.Voi încerca să schimb acpoperișul Școlii Generale ,,Teodor Bălășel”, care are peste 100 de ani și mai dorim să betonăm încă 2,8 km de șanțuri. Ne gândim și la o sală de sport să nu mai stea copii în ploaie sau în frig.Mai vrem să continuăm lucrările de alimentare cu apă și canlizare, lucrări de care se va ocupa SC APAVIL ” a mai adăugat primarul din Ștefănești.

DSCN0698De asemenea, primarul împreună cu Consilierii locali se gândesc la un proiect de lege pentru a ajuta tinerii să se stabilească în comună, să se căsătorească și să facă cât mai mulți copii. În acest sens, dorește să ofere mamelor l naștere câte câte un ajutor financiar între 500 și 1000 lei, iar copiilor până la 14 ani câte 150 lei, pentru ca școlilele generale din localitate să nu mai fie depopulate.

,,Am un proiect  pe Ordonanţa 28, privind asfaltarea drumurilor comunale, de la Ministerul Dezvoltării. Prima investiţie prevede asfaltarea drumului comunal 61C, spre Mânăstirea Morunglav, având o valoare de 10 miliarde de lei vechi. Proiectul constă în betonarea DSCN0693rigolelor pe o lungime de 2,8 kilometri şi covor asfaltic pe 1,4 kilometri. De semeena, mai am unul  de pe o lungime de 7,5 kilometri, având o valoare de aproximativ un milion de euro, termenul de finalizare a proiectului fiind toamna acestui an. Am încheiat un act adiţional cu constructorul, pentru continuarea lucrărilor de asfaltare a încă 5 uliţe şi, astfel, ne-am apropiat de jumătatea lucrărilor. În comună sunt 45 de ulițe, sau DSCN0685străzi laterale în lungime totală de 8,4km. Am asfaltat 11 mai am 34. Sper să mai asfaltez cel puțin 2 km anul acesta ”a mai adăugat edilul din Ștefănești.

Ce alte proiecte mai are primarul din Ștefănești, Vâlcea, Alexandru Uță, într-un interviu în exclusvitate la VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Raicu, op imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu

Anunțuri

Un gând despre „Alexandru Uță:Primarii sunt considerati niste marionete politice!

  1. Cu regret trebuie sa recunosc ca NU mai exista prezumtia de nevinovatie. Aceasta prezumtie a fost infirmata de catre cei au avut ocazia sa fure. Au furat, iar functia de conducere locala sau guvernamentala nu a reprezentat decat ocazia pentru a fura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s