ADI SERVSAL Argeş a sărbătorit 5 ani de activitate

echipa ADI Servsal Arges   Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL ARGEŞ a sărbătorit marţi, 10 şi miercuri, 11 martie 2015,  cinci ani de la înființare. Cu această ocazie, s-a organizat la Piteşti conferinţa anuală a Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul deşeurilor din România, prilej pentru o trecere în revistă a proiectelor şi reuşitelor de până acum şi o prezentare a planului de acţiuni pentru 2015, a echipei şi partenerilor asociaţiei.

La eveniment au participat președintele CJ rgeș,  Florin Tecău, vicepreședintele  Dorin Mărăşoiu, Cosmin Teodoru, director Direcţia Deşeuri a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, primari argeşeni

Florin Tecau

Florin Tecau

reprezentanţi ai Primăriilor membre ADI, colegi de la ADI-uri din ţară, de la Iaşi, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Timiş, Caraş Severin, Tulcea, Neamţ, Dolj, Brăila, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Prahova, Harghita, Covasna, Mureş  precum şi reprezentanţii partenerilor noştri, RECOLAMP, ECO-ROM şi SOTA GRUP 21 şi ai operatorilor de salubritate Salubris, Salubritate 2000 SA şi Financiar Urban.

 „La 5 ani de aniversare, în primul rând, vă urez “La mulți ani!” Să fiți puternici și încrezători în continuare, să rezolvați și să realizați proiectele și toate gândurile pe care vi le propuneți! Una gabriel moiceanudintre priorități pentru Argeș, în această perioadă, o reprezintă și protecția mediului. Vreau să construim un Argeș curat, un Argeș care să poată să asigure condiții optime de viață și de muncă. Anul acesta vom finaliza un proiect, care este de succes și reprezentativ pentru România – “Proiectul de management al deșeurilor solide”. O echipă puternică, o echipă experimentată, care a putut să finalizeze și a știut să ducă pe drumul cel bun acest proiect. Fără acest proiect, ADI Servsal nu ar fi existat. Dar și fără sprijinul primarilor, cărora le mulțumesc, ADI Servsal nu s-ar fi extins și nu ar fi avut rezultatele pe care le Picture1are acum. Vreau să le mulțumesc și unităților de învățământ, Universității din Pitești, Inspectoratului Școlar, profesorilor și elevilor care se implică în aceste proiecte, în mod voluntar. Fără o unitate de idei, și fără o echipă competentă, nu cred că putem să progresăm”, a fost mesajul președintelui C.J Argeș, Florin Tecău.

         Un cuvânt de apteciere l-a avut și reprezentantul mInisterului Mediului,  Cosmin Teodoru, care a recomandat,  membrilor ADI, din Argeș precum și celor ivitați din țară, să fie uniți pentru ca proiectele să  fie duse la bun sfârşit. În același context i-a îndemnat să facă recomandări în ceea ce privește cadrul legislativ.

voluntari      O intervenție apreciată a fost și cea a lui lui Dragomir Câmpan, directorul ADI Deşeuri Bistriţa Năsăud, care a spus :„Vin de pe tărâmul lui Rebreanu şi Coşbuc, care cereau pământ. Îl cereau pentru ei. Astăzi, noi vrem pământul pentru copii noştri, pentru generaţiile viitoare. Dar, mai ales, nu îl vrem oricum! Îl vrem verde, îl vrem curat, să ne ofere condiţii de trai decente şi sănătoase. Revenind la intrervenţia domnului director din Ministerul Mediului, care ne sfătuia să luăm exemplu de la ADI SERVSAL Argeş, pot să confirm că ei au fost un model pentru celelalte ADI-uri din ţară. Noi am început mai târziu implementarea acestui sistem de management integrat al deşeurilor dar ne-am folosit de experienţa colegilor noştri şi pe această cale vrem să le mulţumim pentru ajutorul acordat şi să îi felicităm pentru ce au făcut în judeţul Argeş”        Oaspeţii evenimentului au avut prilejul de a cunoaşte şi echipa ADI SERVSAL Argeş, precum şi o parte din voluntarii pe care se bazează în derularea multora dintre proiectele propuse. Aceştia sunt, în majoritate elevi şi studenţi, membrii ai ONG-urilor de mediu Carpatia, Grupul pentru Educaţie şi Ecologie Argeş – GEEA, Ingmed – asociaţia studenţilor şi cadrelor didactice din Universitatea din Piteşti, Zimbrul Carpatin, ATENT şi Eco Sim Events.

În încheierea evenimentului, care a avut loc în Sala de Conferințe a Hotelului Ramada din Pitești, s-a mai  discutat despre gestionarea deşeurilor de ambalaje şi a deşeurilor D.E.E.E., provocările sistemelor de management integrat, modificările legislative şi impactul acestora asupra proiectelor cu finanţare europeană din domeniul deşeurilor, precum şi alcătuirea documentaţiilor de atribuire, regulamente de funcţionare a serviciului şi metode  pentru întărirea capacităţii administrative a ADI-ului. De asemenea, au fost stabilite şi aprobate obiectivele FADI Deşeuri pentru anul 2015 şi au fost cooptaţi noi membri.

Georgiana Leulescu Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s