Ziua Internatională a Protectiei Consumatorilor  

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-Protectia-Consumatorului1Cu ocazia ZilieProtecției Consumatorilor, sărbătoarită în fiecare an pe 15 martie, PrefecturaArgeș și  Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, vor organiza o serie de evenimente sub sloganul: Dreptul consumatorilor la o hrană sănătoasă.

Astfel, joi, 12 martie, începând cu ora 10.00 în Sala Mare a CJ, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții magazinelor de retail care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Pitești și în zonele limitrofe, cu reprezentantii producătorilor de produse alimentare din județ și cu membrii societății civile pentru o sesiune de dezbateri și întrebări pe tema ectichetării produselor, a promovării alimentației sănătoase și orice alte propuneri privind siguranța consumatorilor.

Tot în cadrul aceleiași serii de evenimente, va avea loc un concurs la nivelul unităților de învățământ preuniversitar cu tema: Alege! Este dreptul tau, concurs a carui etapă județeană va avea loc pe data de 4 aprilie.

Violeta Nedelcu, comisar șef în cadrul OJPC Argeș, a precizat că pe parcursul anului 2014 au fost înregistrate 1781 reclamații, aspectele reclamate au fost, în principal, referitoare la calitatea, conformitatea si conditiile de garanție pentru bunurile nealimentare. De asemenea, reclmțiileu mai fost făcute pentru produse și servicii financiare, prestări servicii nealimentare, furnizarea de energie electrică și gaze naturale, furnizare de agent termic,telefonie, internet și cablu TV,produse și servicii alimentare.

Pe parcursul anului 2014 reprezentanții CJPC Argeș au efectuat verificări în cadrul a 36 de Programe tematice naționale dispuse de la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, referitoare la respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorului.

Georgiana Raicu

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s