Vești proaste pentru crescătorii de animale din partea Guvernului

gainiNoul Cod fiscal promulgat de legislativ, stabilește impozite pe porci, vaci și găini. Acest a intrat în vigoare de vineri 6 martie și va  impozita pentru prima data veniturile micilor agricultori. Fermierii trebuie sa-si declare suprafețele cultivate și animalele din ogradă.

Țăranii au rămas înmărmuriți la primirea unei astfel de vești din partea ministrului Finanțelor, Darius Vâțlcov,  și decât  să plătească noi biruri, care deja sunt prea multe, pentru Ghita sau Joiana, mai bine vând la târg sau îi fac pastramă sau cârnați.

,, Cum să mai plătim la stat alte taxe, când deja suntem vai de mama noastră! Nu ne ajung banii nici să ne plătim curentul electric, o pâine pe zi sau butelia de aragaz! Să scoată banii de la ăia de i-au furat din visteria țării, nu dimages (2)e la noi” a spus nea Costică din Slatioara.  Nici vecina lui nu are o părere prea bună despre  impozitarea animalelor și păsărilor din  curte. ,, Cum maică, să mai plătesc? De unde ? Că nu am bani nici de medicamente și nici de lumânări, dacă mor! Omul meu a murit de zece ani, iar copii au și ei nevoile lor! O să plătească dracu, vă spun eu! Mai bine tai tot și le bag la garniță ”

Noul Cod Fiscal spune ca cine are peste șase porci trebuie să plăteasca un impozit de 12 lei pentru fiecare animal.

Și vacile sunt impozabilenoialbinele daca sunt cel putin trei într-un grajd, scapă de impozit doar tăurașii, pentru ca sunt masculi. Legea promulgată de ministrul Bugetului, spune că statul va recunoaște însă cheltuielile cu furajele, medicamentele și transportul, dacă ceste cheltuieli sunt dovedite cu bonuri fiscale!

„Din venitul brut se scad cheltuielile, se obtine un venit net si asupra acestui venit net se aplica un impozit de 16% si o cota de 5,5% pentru contributiile la Fondul de Sanatate”, explica Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor.IMG_9666

Același legiuitor, a mi stabilit că pentru o vacuță mai slabuță, care dă doar 10 litri de lapte pe zi, fermierul are încasari 5.000 de lei pe an, bani pe care statul îi consideră drept căștig net doar 453 de lei, pentru care fermierul va plăti un impozit anual de 97 de lei.

Și apicultorii cu mai mult de 50 de stupi intră în vizorul Fiscului, considerându-se că o familie de albine care produce anual 30 de kilograme de miere, îi aduce apicultorului un căștig de 70 de lei, images (4)pentru care va trebui saă platească impozite de 15 lei pe an.

Probleme vor fi la impozitarea celor care au în ograda peste 100 de găini, pentru că aici nu există evidențe foarte sigure la medicii veterinari.

Pentru a depista fiecare cap găină, curcă, gâscă sau rață, autoritățile spun că vor folosi chiar si satelitii pentru culturi, însă mai trebuie lucrat la modul cum o vor face.

Georgiana Raicu

Reclame

2 gânduri despre „ Vești proaste pentru crescătorii de animale din partea Guvernului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s