Rușine, domnilor profesori! Faceți-vă meseria sau plecați!

                                 Primim la redacție

Primar Iulian Preda, Samburesti

Primar Iulian Preda, Samburesti

Analizând rezultatele elevilor din clasa a opta la Școala Sâmburești, la simularea examenului de capacitate, se contureaza concluzia clară ca profesorii de limba română și de matematica nu și-au facut deloc meseria pentru care sunt plătiți din bani publici, deci și din banii părinților acestor copii.
Acest fenomen își are rădăcini vechi :
1. Totul pornește de la narcisismul cadrelor didactice, care se cred Dumnezeul procesului de învățământ. Doar Dumnealor sunt destepț i, doar Dumnealor au studii, doar Dumnealor au dreptate, doar Dumnealor au idee despre orice și acea idee e una și fixă. Pentru Dumnealor, toți ceilalți oameni sunt inferiori, sunt sub nivelul Dumnealor de studii și de pregătire, sunt limitați.
2. Neglijând total procesul de învățământ, fac din nobila meserie de învățare a copiilor un scop politic și personal, în funcție de interesele de moment. Au ajuns să dea note pe criterii de vot, persecută copiii în funcție de interesele lor particulare și josnice, ameninăț și jignesc copiii. Tocmai ei, care trebuiau să dea educație copiilor, îi numesc tute și tâmpite.
3. Profesorii au ajuns să aibe o mentalitate de milogi. Toate regimurile politice le-au acordat tot felul de stimulente financiare, pe degeaba, fără a-i întreba dacă și-au făcut meseria.
Priviti o mostra de logica didactica: regimul Băsescu le-a tăiat salariile, fraierul de Ponta le-a dat înapoi, iar Dumnealor au votat tot Băsescu.
Pâna acum 3-4 ani, i-au învățat pe copii să fure la examene, dictându-le răspunsurile la subiectele de examen. Acum, când sistemul nu mai permite furtul, profesorii s-au transformat in jandarmi, în gabori.
4. Până să se monteze în Școala Sâmburești acele camere de luat vederi, pe care toți le blesteama, iar profesoara de româna îl urca pe băiatul lui Mapeț să le fărâme, profesorii lipseau de la ore în mod constant. Notele obținute de copii ultimul examen de simulare dovedesc clar acest fapt.
5. Dumnealor nu pot învoca, în aparare, ca elevii din clasa a opta ar fi slabi la carte. Majoritatea copiilor au inteligență nativă, pot învață carte, dar din cauza nepăsării criminale a profesorilor au obținut aceste note slabe. În anul școlar precedent au dat numai note mari, mințând atât pe copii cât și pe părinții acestora că sunt pregătiți, iar în anul școlar în curs au dat numai note mici. Când au notat corect, anul trecut sau anul acesta?
Acestor copii, majoritatea buni și cu potential, viitorul le-a fost stricat tocmai de cei care trebuiau să li-l deschidă, adică de profesori. Acești copii au luat note de la 5 în jos (cu o singura excepție) pentru ca atâta carte au fost învătați deși puteau învață mai mult.
Față de cele dovedite, domnilor profesori faceți-vă meseria sau plecați acasă și lasați pe alții mai tineri, mai deștepți și mai corecți să mânânce o pâine, albă sau neagră.

Nu vă pot purta respect, nu vă datorez stima.

Iulian Preda, Primar Sâmburești

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s