Primarul din Bradu, arestat în dosarul lui Dorin Cocoș

Florin Fratica,

Florin Fratica,

Florin Frățică,  primarul localității Bradu,  considerat cel mai bogat primar din Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş, a fost arestat duminica trecută  impreună cu alte 33 de persoane. Procurorii DNA și polițiștii au efectuat maai multe percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cu aceasta ocazie au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte patru arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie, potrivit Poliţiei Române. Potrivit anchetatorilor, în circuitul evazionist au fost implicate 200 de firme, unele tip fantomă, care emiteau facturi  false pentru ca marile companii care apelau la serviciile lor să poată face profit fără să plătească taxe şi impozite. Interpuşii afaceriştilor mergeau la bănci şi scoteau banii cu sacoşa, spun anchetatorii. Timp de trei ani, prin mecanismul evazionist s-au spălat peste o sută de milioane de euro

În timpul arestării, nici Florin Frățică și nici ceillți suspecți nu au comentat în fața jurnaliștilor în nici un fel arestarea lor, în schimb, anagajații primăriei Bradu, apropiați ai primarului au făcut semne obscene către camerele de luat vederi şi le-au adresat injurii jurnaliştilor.

Florin Frăţică, primarul PMP din Bradu, este un apropiat al cuplului Cocoş-Udrea și este amestecat într-o retrocedare unei păduri de zeci de milioane de euro, acordată unui  nepot al lui Dorin Cocoş.

Printre persoanele ,, săltate” de mascți și adue la  aduse la audieri odată cu Florin Fățică,  se numără şi omul de afaceri Cristian Erbaşu, în calitate de martor. Erbaşu conduce un adevărat imperiu în domeniul construcţiilor, iar anchetatorii vor să afle ce implicare a avut în circuitul evazionist prin care statul a fost prejudiciat cu 30 de milioane de euro.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s