,,Educația, șansa mea pentru o nouă viață!”

Felicia Man

Felicia Man

  Inspectoratul Școlar Județean Olt, în parteneriat cu Fundația KOGAION 115,anunță începerea implementării proiectului ,,Educația, șansa mea pentru o nouă viață!”, proiect finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009 – 2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul are ca scop prevenirea și menținerea în educație a tinerilor cu risc crescut de abandon școlar și includerea celor care au abandonat școala în sistemul educațional prin oferirea de servicii integrate și acțiuni complementare în vederea inserției lor pe piața muncii.copii-elevi-carti-manuale-fericiti

Realizatorii proiectului și-au propus să  reintegreze 75 de tineri care au abandonat școala în sistemul de educație prin programul „A doua șansă”, furnizând servicii complementare și vizând dezvoltarea spiritului antreprenorial.

De asemenea, își mai propun să menținerea în educație a 135 de tineri cu risc crescut de abandon școlar prin formarea sistematică a competențelor cheie, în cadrul unor structuri de tip nonformal, DSCN7592respectiv în patru Cluburi de afaceri.

 Torodată acest proiect își mai propune să dezvolte competențe profesionale specifice 58 de specialiști, care vor lucra cu tinerii în situație de risc în vederea pregătirii, derulării și evaluării unui program inovativ regional în sprijinul unei educații de calitate pentru învățământul oltean.

Perioada de implementare a proiectului este de la  17 iunie 2015 până la  16 mai 2016, valoarea totată fiind de  1 266 038,68 lei.

 Georgiana Raicu

Reclame

Un gând despre „,,Educația, șansa mea pentru o nouă viață!”

  1. Sistemul educational din Romania este varza. De ce oare nu adaptam modele educationale din Finlanda, Norvegia sau Suedia, tari in care si-au dovedit superioritatea aceste sisteme? Din nefericire intrebarea este retorica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s