Autoritățile locale ar putea finanța activitățile sportive de performanță

Fotbal6   Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut modificarea legii Educației Fizice și Sportului – 69/2000, potrivit căreia  va trebui  elaborat un cadru legislativ care să pemită autorităților locale să sprijine sportul de performanță.

”Reforma pe care am început-o are implicații în toate aspectele fenomenului sportiv românesc, iar o componentă majoră a acestei reforme este îmbunătățirea legislativă. O altgabrrielaă componentă importantă a reformei în sport este crearea bazei juridice prin care să putem implica autoritățile locale în sprijinirea financiară a activităților sportive de performanță. Le mulțumesc primului-ministru și colegilor din Cabinet pentru deschiderea și susținerea cu care au întâmpinat fiecare propunere venită din zona sportului”, spune Gabriela Szabo, într-un cimages (1)omunicat MTS.
Așadar, potrivit caeluiași comunicat, Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de Guvern din 4 martie 2015 două modificări la legea Educației Fizice și Sportului — 69/2000, care fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociațiilor sportive și a sportivilor profesioniști de a respecta normele și regulamentele sportive ale images (2)federațiilor sportive naționale cu privire la activitățile de selecție, pregătire, performanță și participarea la competiții interne și internaționale. De asemenea, la articolul 18 al legii 69/2000 se modifică litera ‘b’ ce reglementează baza juridică pentru ca autoritățile locale să poată finanța activitățile sportive de performanță.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s