La Osica de Sus se investește, cu sau fără bani de la Guvern

DSCN8054Dacă alte localități oltene, nici nu visează să introducă alimentarea cu apă, la Osica de Sus, primarul Ion Ciocan a reușit, printr-un proiect pe Grupul de Acțiune Locală, să găsească banii necesari pentru a înlocui conducta din satele Osica de Sus și Vlăduleni. ,, Aici aveam în jur de 600 de locuitori racordați în prima fază la rețeaua de limentare cu apă și canalizare, însă în pentru că nu mai face față cerințelor, numărul consumatorilor dublându-se, va trebui să înlocuiDSCN8061m coloana cu una mai mare și să mai facem încă o stație de epurare. Lucrările vor costa în jur de 8,4 milioane de euro”, ne-a declarat primarul.

Acesta va scoate lucrarea la licitație și, imediat ce se va putea, vor începe și lurările.images (5)

De asemenea, în cel mai scurt timp, primarul Ion Ciocan speră să termine reparația și modernizarea Căminului Cultural, o lucrare în valoare de 139.000 de euro și să îl inaugureze până la sârșitul lunii iunie.images (7)

,, Avem multe în plan de realizat anul acesta, însă cu banii stâm mai prost, pentru că, știți deja, Osica de Sus nu a primit nici un leu de la buget.Cu, sau fără bani de la buget, noi trebuie să îmbunătățim condițiile de trai ale celor peste 5000 de osiceni.  Norocul nostru este însă, faptul că am făcut proiecte pe GAL și vrem să continuăm lucrările pentru Campusul Școlar, prioritar fiind DSCN8069acoperișul clădirii. De asemenea dorim să construim o Grădiniță cu Program Normal în satul Vlăduleni, în fața Căminului Cultural, care va trebui și el renovat cât mai repede.

Tot în acest an, ne mai gândim, în funcție de banii pe care-i avem, să modernizăm și sediul primăriei. Construcția a aparținut cândva Regiei Autonome a Tutunului și a fost construită pe la 1890, cu aproximație. E destul de rezistentă, dar mai trebuie câteva îmbunătățiri la ea, păstrându-i totuși arhitectura. ” a mai adăugat Ciocan.

Edilul celei mai mari localități rurale din Olt, Ion Ciocan, întâmpină probleme de la unii constructori care s-au învățat să DSCN8065,, ciupească” din lucrări pentru a-și rotunji bugetele, făcând treaba de mântuială. Acești constructori ar fi încercat în nenumărate rânduri să câștige licitațiile scoase pe SEAP de către primăria Osica de Sus, și pentru că nu au fost acceptați, aruncă cu noroi direct în primar. ,, E greșeala lor- spune primarul– nu eu fac parte din Comisia de Avizare! Dacă s-au ,,deocheat” nu mai au ce mai căuta la licitații. Cel puțin la Osica de Sus, pentru că muncim din greu să întocmim proiecte și să aducem bani. Nu putem face lucrări de mântuială pentru ca mai apoi să dăm cu subsemnatul pe la DNA

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s