Vești bune pentru profesori

slujba-pomenire-eroi-perieti-29-mai-2014-ePână la sfârșitul lunii în curs, profesorii care au salarii restante ar putea să își primească  banii pe titlurile executorii pentru anul viitor, aşa cum s-a făcut şi anul trecut pentru 2015. Ministerul Educației spune că sumele necesare sunt prevăzute în bugetul din acest an și imedit ce se vor încheia procedurile cu autoritățile locale, vor fi distribuiți și banii.

Potrivit lui Ionel Barbu, președintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Olt, sumele diferă, bineînţeles, de la un bugetar la altul, adică un profesor tânăr, cu definitivat, va primi aproximativ 2.000 de lei, iar unul cu peste 30 de ani vechime, în jur de 4.700 de lei, sume nete.  Ministrul Vâlcov solicitat autorităților județene și locale  să emită hotărârile necesare  în acest sens pentru plăţile restante de anul trecut .

La nivel nțional, sute de mii de bugetari vor primi, până la sfârşitul anului 2015, cinci miliarde de lei, printre ei aflându-se și o serie de magistraţi.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s