Primarii din Argeș s-au săturat de promisiuni

DSCN0057 Sedința Colegiului Prefectural din Argeș, a fost, ca de fiecare dată, animată de problemele ridicate de primari cu privire la decolmatarea râurilor, împărțirea ajutoarelor alimentare  de la UE, râmase în stoc, etc. De semenea, aceștia au cerut să nu mai  fie umiliți de șefii deconcentratelor, care nu fac nimic pentru a-i ajuta, ci doar îi încurcă, sau mai rău, îi pedepsesc, arâtând cu degetul spre reprezentanții ISU, ai ISJ sau ai celor de la Ape Argeș-Vedea.,, Suntem o țară de controlori” a punctat Gheorghiță Boțărcă, primarul din Topoloveni. Acesta s- a adresat reprezentanților ISU, care trimit primarii și

Gheorghe Boțârcă

Gheorghe Boțârcă

viceprimarii  la specializare în Craiova, pe fiecare an, cheltuindu-se foarte mulți bani, adâugând că el a fost de șapte ori până acum.  Acesta a cerut sprijinul administrației județene  pentru repartizarea ajutoarelor UE rămase, persoanelor care au  mai multă nevoie, pe baza unei anchete sociale, lucru susținut de aproape toți primari. ,, Nu putem împărți câte o cutie de conserve celor care erau deja pe listă, pentru ca nu o să ajungă la toți și ar fi inuman să vină km întregi după ele la primărie, unde sunt stocate. Reprezentanta CJ Argeș, le-a spus că e ilegal ca alimentele rămase să fie date pe bază de achete sociale, fapt ce a stârnit numeroase comentarii  din partea primarilor, nemultumiți că vor trebui să le lase să se deterioreze.

Florin Tecău si Mihai Oprescu

Florin Tecău si Mihai Oprescu

Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a admis că inspectorii nu mai dau indrumări sau avertizări ci direct amenzi. Acesta a spus că nclusiv instituția pe care o conduce  a primit amendă de la ISU, fără a spune cuantumul și nici contextul. ,, Eu am militat ca, atunci când se merge în control, să prevenim, să stăm de vorbă cu oamenii să vedem despre ce e vorba, să nu ne ducem să dăm amenzi, pentru că sînt situaţii obiective. Sunt situaţii atît de obiective şi să vă dau un exemplu: dau bani la ISU, ei vin mă controlează şi-mi dau amen­dă!”

Petre Cojocaru, directorul de la Finanţe Argeş, le-a transmis prima­rilor graficul stabilit pentru plata salariilor restante la profesori – 1 martie, dar nu mai târziu de 27 martie, 1 iunie 2015 şi 1 februarie

Gheorghe Stancu

Gheorghe Stancu

2016.

De asemenea, acesta a mai spus că opt comune, Bascov, Bogaţi, Bradu, Moşoaia, Stîlpeni, Slobozia, Teiu şi Uda, n-au depus bugetul de venituri şi cheltuieli la Finanţe, termenul fiind deja depășit după  17 februarie. ,,Înseamnă că în 2015 vă descurcaţi din banii proprii şi nu primiţi nici un ban de la bugetul naţional!”

O altă problemă a fost ridicată de primarul Gheorghe Miculete de la Cepari, cu privire la lipsa fondurilor  pentru decolmatarea pârâurilor de pe raza loclaității, arătând că  reprezentanții APE  Argeș-Vedea, nu au prevăzut nici un leu în acest sens. Primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu,  i-a întrebat direct  pe cei de la Ape, dacă sunt bani pentru decolmatarea  pârâului Bascov. Directorul inității a spus

Primar albota, Ion Dumitru

Primar albota, Ion Dumitru

că lucrarea s-a propus spre finanţare însă, dacă nu se dau bani, nu se poate face nimic. Pentru pârâul Bascov, s-au alocat din bugetul Apelor bani doar pentru refacerea albiei.

Nemulțumit  la rândul său de comportmentul unor directori de deconcentrate, Ion Dumitru, primarul de la Albota, s-a adres prefectului, mai mult ironic: ,, Nu  pot să vă mai cer nimic şi nici distinşilor directori. Văd că a­lianţa (n.r. – USL) funcţionează. Suntem cu toţii aici. Mă bucur. Ştiţi de ce? Pentru că nu rezolv nimic! De ani de zile v-am spus despre problemele cu  titlurile de proprietate. Toţi colegii ne confruntăm cu acest fenomen: nu pu­tem să modificăm tarlaua şi nici par­cela. Oamenii ne reclamă. Cei care vin în control, cum spune colegul de la Topoloveni, se poartă ca DSCN0032adevăraţi inspectori. Vă dau numai un exemplu: unul mă reclamă la toate instituţiile că are apă în curte. El stă de 30 de ani la Bucureşti. Nu-l cunosc, nu l-am văzut. Cum să-i scot eu apa din curte şi de ce, dacă nu stă acolo să-şi facă şanţ? Vin oamenii dvs., distinşi directori, şi dăm cu subsemnatul. Te reclamă la Me­diu că au aruncat gunoaie pe cîmp. Păi, eu sînt paznic pe cîmp? Eu, Lunca Corbului şi Hîrseşti şi mai mulţi am asfaltat şi acum se duc cu maşinile pe cîmp şi aruncă gunoaiele. Eu ce să fac? Mă atenţionea­ză şi tot îmi spune că mă a­men­dează. Haideţi să colaborăm că dînşii nu sînt acolo decît cu sprijinul nostru! Acum sînt unii în serviciu permanent directori. Dar ei au ajuns acolo şi cu sprijinul nostru. Să colaborăm, că te duci acolo cu sprijinul nostru şi apoi vii şi ne dai nouă cu parul în cap? Nu e corect! În 2016 bat alegerile la uşă” a avertizat primarul de la Albota.

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

Ptrefect Arges, Mihai Oprescu

În încheiere, prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, a spus că este indamisibil să  fie dată amendă Spitalului din Cîmpulung, pentru că nu are portar, când acestuia-i lipsesc medici de specilaitate, medicamente, instrumentar  medical, etc. „Ştiu ce înseamnă să pui în aplicare prevederile legii, însă se poate merge pe îndrumare, prevenire şi abia apoi pe amendă” a propus prefectul, recomndând să se găsească o soluție de afi anulată acea amendă.

La  această şedinţă au fost prezenți şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii Carmen Boteanu şi Alexandru Potor, director și, DSCN0031respectiv, președintele Grupului de Acțiune Locală ( GAL) din cadrul ministerului, care le-a vorbit primarilor de noi proiecte pe fonduri europene și despre schimbarea dunumirii și structurii GAL-urilor.

Amanunte la VGTv http://www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgina Raicu, op. imag. Viorel Raicu,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s