Prefectura Argeș cere sancțiuni pentru poluatorul de pe râul Cotmeana

Prefectura Argeș

Prefectura Argeș

Potrivit unui comunicat  de presă emis de Prefectura Argeș, în zona comunelor Cocu- Poiana Lacului a fost semnalată pe 22 februarie, o poluare accidentală pe cursul râului Cotmeana, ca urmare a avarierii unei magistrale de transport țiței aflată în administrarea OMV Petrom. În urma incidentului, poluarea s-a extins pe aproximativ 12 km luciu de apa, cantitatea scursă fiind de 300 litri țiței și 30 litri apă sărată.

Unitatea care deține magistrala a recurs la oprirea pompării prin magistrala și a stopat scurgerea țițeliului prin instalarea a 15 baraje din material absorbant.

Dupa anunțarea acestei poluări, angajații Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea și ai Gărzii de Mediu au monitorizat intregul DSCN0031eveniment și instiințat primariile și cetățenii din localitățile Cocu, Poiana Lacului, Săpata și Lunca Corbului cu privire la incident, fiind interzisă folosirea apei din râul Cotmeana pentru adăpatul animalelor sau alte activități gospodarești până la remedierea situației.

,,Pe 23 februarie, reprezentanții APM  au prelevat o serie de probe din mai multe zone afectate de poluare de pe direcția de curgere a apei, urmând să ne informeze în cursul zilei de astăzi cu privire la rezultatul analizelor. De asemenea, am solicitat Direcției de Sănătate Publică

Florin Tecău si Mihai Oprescu

Florin Tecău si Mihai Oprescu

Argeș ca după ce decontaminarea și curățarea luciului de apă se finalizează, să efectueze o serie de analize a calității apei din fântânile aflate în apropierea râului Cotmeana din zona afectată, eliminand pericolul infestării pânzei freatice și a apei potabile.” A precizat prefectul Mihai Oprescu, recomandând totodată sancțiuni mai mari tuturor celor care nu respectă natura și sănătatea oamenilor, indiferent cine sunt ei.

În acest sens, Administratia Bazinală de Apa Argeș-Vedea a amendat societatea poluatoare cu suma de cu 35.000 ron, sumă la care se adaugă și costurile de intervenție iar Comisariatul Judetean al Gărzii de Mediu, cu  100.000 ron pentru deversarea de produse petroliere în cursul de apa al râului Cotmeana.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s