Prefectul de Argeș trimite controale pentru centralele termice din școli

Mihai Oprescu

Mihai Oprescu

Nenorocirea care s-a produs în urmă cu două săptămâni într-o școală din comuna Snagov, Ilfov, când 18 persoane, dintre care 17 copii, au fost transportați la spital ca urmare a intoxicației accidentale cu monoxid de carbon din cauza unor scurgeri de gaze la centrala care asigura încălzirea școlii, a pus în alertă autoritățile locale și județene din toată țara .

In acest context, prin Ordin al prefectului, s-a procedat la constituirea unei Comisii de verificare a functionarii in conditii de siguranța a centralelor termice alimentate cu gaz aflate în dotarea tuturor unităților de învățământ din județul Argeș. Această comisie este formată din specialiști ai ISU Argeș, ai punctului zonal al ISCIR și ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, instituție care va pune la dispoziție o baza de date cu toate unitățile școlare care se încadrează în situația descrisă mai sus.

Controalele au început deja de joi, 26 februarie și se vor finaliza pe 6 martie a.c. , după care  se va prezenta un  raport detaliat al tuturor situațiilor identificate, precum și al măsurilor dispuse, scopul însă fiind acela al prevenirii accidentelor și al protejării integrității stării de sănătate a cetățenilor.
Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s