Ministrul Educației foarte mulțumit de învățământul oltean!

10994599_418575004987217_7653048383651116197_n

Sorin Campeanu

Sorin Câmpeanu, ministru învățământului avenit la Slatina vinerea trecută și după ce  stat de vorbă cu directorii unităților de învățământ și profesorii olteni, a ajuns la concluzia că ,,Oltulul este un exemplu  de bună practică!”, în condițiile în care promovabilitate de anul trecut la Bac a ajuns abia de 49%, cu o prticipare de aproximativ 70% dintre elevi.

Ministrul a arătat că învățământul profesional va rezolva multe din problemele cu care se confruntă învțământul în general. De aceea, prioritar ar fi săse acorde mai mult interes acestei forme  de  educație  care să fie acceptată mai ușor pe piață muncii.

În judetul Olt, din anul școlar 2014-2015 funcționează 16 clase de Campeanu la Slatinaînvăţământ profesional, în mai multe unităţi de învăţământ profesional şi tehnic din judeţul Olt. Calificările elevilor sunt în concordanţă cu cererea agenţilor economici parteneri de pe platformele industriale ale judeţului Olt dar și a celor din agricultură .

Câmpeanu a felicitat Inspectoratul Școlar Județean, pentru parteneriatele dezvoltate  între reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale, cei ai învăţământului și agenții economic ice doresc forță de muncă calificată,  un exemplu  care ar putea fi urmat cu succes și de celelalte judeţe.

Felicia Man

Felicia Man

Potrivit Feliciei Man, inspectorul școlar general al ISJ Olt, clase de şcoală profesională funcționează  la  Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina, Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, Colegiul Agricol „Carol I” Slatina, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Slatina, Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” Caracal, Colegiul Tehnic Balş şi Liceul Tehnologic Văleni. În urm promovării acestui proiect cu înființarea școlilor profeionale la liceele tehnice, au crescut cererile de înfiinţare de astfel de clase în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din judeţ.

Elevii care se vor înscrie în anul scolr 2015-2016 la aceste şcoli11025816_418574964987221_2606942090205038123_n profesionale, cu o durată de doi ani, vor beneficia de practică gratuită, burse şi cazare, cu sprijinul autorităţilor locale şi firmelor.

Mai mult decât atât, ei vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul unităţilor industriale partenere în proiect.

Înfiinţarea acestor structuri de învăţământ a urmărit, în special acoperirea deficitului existent pe piaţa educaţională, în acest moment, în judeţ. Procentul scăzut de promovabilitate la bacalaureat înregistrat de colegiile tehnice, dar şi răspunsurile obţinute în urma aplicării chestionarelor aplicate elevilor de clasa a VIII-a au relevat înclinaţia tinerilor pentru învăţământul profesional.

Camelia Sârbu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s