Iulian Bărăscu: Am mari probleme cu întreruperile de energie electrică

DSCN9225

Iulian Bărăscu

Primarul localității Poborul din Olt, Iulian Bărăscu spune într-un interviu pentru VGtv că  nul trecut a fost destul de dificil, atât pentru administrația locală dar și pentru locuitori. Și aici, ca în majoritatea comunelor din Olt, inundațiile au făcut ravagii, distrugând drumuri, poduri și podețe, grădini, pășuni sau culturi agricole. ,,Anul trecut a fost un an foarte greu din cauza inundațiilori mÎmi venea să plâng când am văzut ce nenorocire se abătuse asupra localității noastre. Parcă era Potopul lui Noe! Nu mai văzusem niciodată, aici la Poboru,  atâta apă! Noi care am suferit din lips apei, până de curând  când am forat puțuri l amare adâncime și am introdus sistemul de alimentare cu apă aproape în toate satele. , trecut cu bine peste aceste necazuri, cu ajutorul conducerii Consiliului

Paul Stanescu

Paul Stanescu

Județean și Prefecturii, oameni care nu ne-au lăsat l greu chiar dacă au fost probleme în tot județul și cărora țin să le mulțumesc și pe această cale” ne-a spus primarul.

Edilul localității Poboru, este extrem de încântat că anul acesta, i-au fost repartizați   de la Guvern bani direct în contul  primăriei, din care intenţionează să ducă la bun sfârșit ot serie de proiecte pentru comunitate.

Am inima mare și vreau să fac multe și mă bucur foarte mult că Ministerul de Finanțe, respectiv domnul ministru Darius Vâlcov, a repartizat fiecărei primării rurale din țară, diferența de buget local care să images (5)ajungă la minimul de funcționare și investiții, de până la 15 milioane lei

vechi. Se vede că a fost primar și știe cu ce probleme ne confruntăm!Dacă ești un bun manager, ști cum să împarți acest buget ca să-ți ajungă pentru funcționarea primăriei și să mai faci și investiții. Am proiect pe OUG 28, am obținut banii și în curând va trebui să organizez licitația pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a 8 km de drumurilor comunale.

 De semenea, mai am în plan să dotez Căminul Cultural cu centrală termică, scaune, mese, veselă, argaz și frigider images (5)pentru ca evenimentele din viața locuitorilor comunei, plăcute, sau mai puțin plăcute, să se desfășoare aici.Trebuie să fac mici reparaţii la primărie și să zugrăvesc pe exterior. La fostul sediu al primăriei, unde funcționeză deja Poșta și o farmacie, vreau să îl renovez pentru a închiriaun spțiu unui agent economic care vrea să facă o frizerie.Voi construi  un monument al eroilor în satul Cornăţelu, pentru ca la evenimentele oficiale, să mergem să punem o jerbă de flori, eroilor noștri căzuți pe câmpurile de bătălie. De asemenea, trebuie să fac o magazie de lemne la şcoala Cornăţelu şi să schimb toată tâmplăria la şcoala din Poboru”, a spus primarul Iulian Bărăscu.

786_616809758389526_1970358472_nTot din banii repartizați, Iulian Bărăscu  dorește să reconstruiască  podețele și punţile  care au fost distruse de  ape la inundaţiile de anul trecut. De asemenea, din cele 15 miliarde primite de la Guvern primarul trebuie să întreţină cele patru tronsoane de drum judeţean care traversează comuna dar şi drumurile comunale. ,, Suntem, cred, singura comună din județul Olt, care este străbătută de patru drumuri județene, care din păcate, sunt mi greu de întreținut, iar Consiliul Județean nu prea a avut bani să le repare sau să le asfalteze. Așa că voi încerca  să repar cât pot din ele în acest an.” A mai dăugat primarul.

Totuși acest re și câteva nemmulțumiri pe care nu le poate gestiona. Asta din cauza furnizoului de energie electricimages (4)ă, care lasă comuna pe întuneric, ori de câte ori bate un vânticel sau plouă . ,, Așa nu se mai poate! Ne-am săturat cu toții! Când bate un pic vântul su când plouă, se ard transformatoarele, cad stâlpii de electricitate sau se rup firele. Și nu sunt reparate în timp util, așa că stăm fără curent electric zile în șir. Și noi, cei de la primărie, și populația, dar și școlile, dispeDSCN6613nsarul, agenții economici, suntem disperați! Nici nu mai știu cui să mă adresez ca să remedieze odată pentru totdeauna problemele! CEZ nu investește în nimic, vor doar bani pe servicii pe care nu le oferă! În schimb, dacă întârzii cu o zi plata facturii, debranșează tot și apoi cer bani pentru rebrașre!” a conchis Bărăscu, cu speranța într-un sprijin real din partea autorităților județene.

Ce alte proiecte mai are Iulin Bărăscu, primarul comunei oltene Poboru, vă invităm să urmăriți un interviu realizat pentru VGtv de Georgiana Leulescu-Raicu, op. imag., editare și montaj Ing. Viorel Raicu www.vgtvolt.cabanova.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s