Ambasadorul Chinei în vizită la Argeș

02Miercuri, 25 februarie a.c., Excelența Sa Domnul Xu Feihong, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, însoțit de o delegație a Ambasadei Republicii Chineze în România, a efectuat o vizită de lucru în județul Argeș, aceasta fiind de altfel prima vizită oficială de la numirea sa în funcție.

Oficialii chinezi au fost întâmpinți la Consiliul Județean Argeș, e către Președintele C.J. Argeș, Grigore Florin Tecău, care, pe lângă urările de bun venit, le-a prezentat obiectivele județului Argeș și ale 03Consiliului Județean.

În acelși context a avut loc și o întâlnire cu reprezentanții administrației locale și județene, oameni de afaceri argeșeni, reprezentanți ai Universității Pitești și ai Universității ”Constantin Brâncoveanu” Pitești, prilej de a pune în discuție oportunitățile de colaborare între județul Argeș și China, în domeniile economic, universitar, al cercetării și turismului.

01„Este o mare onoare pentru noi faptul că Excelența Sa domnul Ambasador a ales județul nostru pentru prima sa vizită oficială. Cu această ocazie, am dorit să îi dezvăluim Argeșul la el acasă, ce este mai reprezentativ pentru acest județ. Dorim să extindem relațiile, să ne facem cunoscuți la nivel international și să stabilim punți de legătură între cele două țări. Împreună cu oamenii de afaceri și reprezentanții mediului universitar, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu oficialii chinezi, am dorit să identificăm oportunitățile de colaborare la nivel economic, cultural, educațional și turistic”, a declarant Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.

Delegația chineză a vizitat și Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș și Palatul Arhiepiscopal, iar, în încheierea

Florin Tecău și ES Ambasador Xu Feihong

Florin Tecău și ES Ambasador Xu Feihong

vizitei sale în Argeș, E.S. Domnul Ambasador Xu Feihong a luat parte, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, la vernisajul expoziției ”Memoria Republicii Populare Chineze”, care a reunit fotografii, obiecte, documente și cărți puse la dispoziție de Ambasada R.P. Chineze. La evenimentul organizat de Asociația CHINARO au participat și cetățeni chinezi stabiliți în Argeș, oameni de afaceri, directori ai instituțiilor argeșene, elevi, studenți și cadre universitare.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s