30 de biserici din Argeş, vor fi dotate cu cărţi pentru copii

poza_8 Pentru a atrage copii către lectură,  Arhiepiscopia Argeşului, dorește să înfiinţeze 30 de biblioteci  în incinta bisericilor, acolo unde internetul sau bibliotecile școlare lipsesc. Proiectul îi va ajuta pe elevii care nu au cărţi de beletristrică acasă şi nici nu pot frecventa biliotecile şcolare. Arhiepscopia a făcut apel către  argeșeni să doneze cărți care le prisosesc în bibliotecile personale, iar aceștiaa au răspus promt. Astefel că  prima bibliotecă şcolară dintr-un lăcaş de cult a fost deja deschisă în satul Drăguțești din comuna argeşeană Morărești. Potrivit preotului paroh, într-o singură lună, enoriaşii au donat peste 500 de cărţi pentru copii, ceea ce înseamnă că 30 de elevi din clasele primare, majoritatea din familii sărmane, au acum copii-elevi-carti-manuale-fericiticărţile necesare pentru şcoală.

De asemenea, Arhiepiscopia dorește să deschidă mai multe astfel de biblioteci în parohiile argeșene, unde sunt multe familii defavorizate şi astfel să îi atragă pe copii spre învăţătură.

Potrivit reprezentanţilor bisericii, campania de donare de cărţi rămâne deschisă tuturor celor care doresc să ofere micuţilor o şansă la un viitor mai bun.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s