Spineni, o istorie lăsată la voia îmtâmplării

Primar Dănuț Sărpău

Primar Dănuț Sărpău

Comuna Spineni a fost atestată documentar pe la 1529 printru Hrisov prin care Moise, voievodul Țării Românești întărește niște ocine Mănăstirii Govora iar printre boierii trimiși să cerceteze actele și să depună mărturie apar și Radu și Stoian din Aluniș. Totuși, arheologii au descoperit că așeza rea are rădăcini în Paleolitic,când pe Valea Vedei au fost găsite trei piese de piatră șlefuită.

Având în vedere că aceste piese au fost găsite în stratul de aluviuni iar alte zece astfel de piese au mai fost identificate de-a lungul aceleiași văi, se poate trage concluzia că acestea au fost aduse de ape. Totuși, săpături arheologice sau cercetări 0amănunțite nu au fost întreprinse până astăzi, astfel încât nu poate fi precizată cu exactitate proveniența acestor unelte.

Situată în nordul județilui Olt, localitatea Spineni, după 1990 a fost lăsată la voia întâmplării atât de  politicieni cât și de toți foștii primari de până în 2012.

Ultimile alegeri locale au fost câștigate de Dănuț Șerpău,un tânăr ambițions care a spus ,, stop” dezmățului politic pe banii publici. Văzând ca nu are nici un sprijin concret nici în politicieni şi nici în autorităţile judeţene, fructifică prezenţa a două mari societăţi de pe teritoriul localităţii: OMV Petrom şi  SC RENCI Spineni.

primaria Spineni

Primăria Spineni, Olt

,, Norocul meu a fost cu cele două mari societăți de pe raza localității. Din impozitele plătite către primărie, am reușit să download (8)reparăm covorul asfaltic, școlile, grădinițele, sediul primăriei, etc. Chiar acum așteptăm un reprezentant al OMV Petrom, dl. Constantin Pașol, cu care vom semna un contract de sposorizare pentru  o centrală termică în școală. Conducerea OMV Petrom m-a contactat în urmă cu câteva zile  și m-a întrebat de ce am nevoie în comună: le-am spus că ar fi foarte multe lucruri de făcut însă prioritar ar fi achiziționarea unei centrale termice pentru școală. Aici învață peste 130 de copii, căldura făcându-se cu sobe pe lemne, care de cele mai multe ori, consumă lemnele de pomană. Până se încălzesc ele, pleacă copii acasă! Tot cu ei am făcut și câțiva km de covor asfaltic” ne-a spus primarul.

Scoala spineni

Scoala Generala Spineni

Cealaltă societate care funcționeză pe raza localtății este SC RENCI Spineni,una dintre cele mai importante societăţi agricole din judeţ, care are în arendă 2.500 ha de teren agricol în localitate și care  contribuie foarte mult atât la bugetul primăriei cât și la cel al cetățenilor comunei. Societatea are în arendă alte 2.500 de ha de teren arabil și din loclaitățile vecine, respectiv în Leleasca, Poboru, Făgeţelu, Scorniceşti şi Bărăşti.

Cât de mult a fost schimbată comuna Spineni din 2012 și ce a făcut Dănuț Șerpău pentru a reda localității o parte din strălucirea de odinioră,  vă invităm să urmăriți un scurt interviu realizat pentru VGtv de Georgiana Raicu, op. imag, editare și montaj ing. Viorel Raicu http://www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Un gând despre „Spineni, o istorie lăsată la voia îmtâmplării

  1. Dupa 25 de ani de la lovitura de stat… realizam din ce in ce mai acut, faptul ca indigenta Romaniei are doua cauze complementare. Furtul politicienilor si permisivitatea poporului.
    Acum ne zbatem si cersim de la cei carora le-a fost data tara pe spaga…(ex. OMV).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s