Nu mai fii supărat! Hai să te înveselesc puțin!

caine_zambaret_7 De-a lungul carierei mele am observat că unii pacienți care îmi trec pragul cabinetului se pot schimba emoțional, căzând în depresie, de la o ora la alta, în funcție de o veste proastă,  o bârfă, un telefon cu boala unui prieten sau a unei rude … Și, trebuie să recunosc, că și eu am uneori astfel de stări și din cauza lor nu dorm bine noaptea, ori mănâc prea mult, ori deloc, sunt foarte neândemânatic și am impresia că e sfârșitul lumii. Totuși, din propria experiență am constatat că totul are  o rezolvare, însă pentru a uita de necazuri și a te simți mai bine, îți pot recomanda câteva trucuri.

Uită-te la un desen animat cu Tom și Jerry și vei retrăi emoțiile download (5)copilăriei și te va ajuta să te relaxezi. Iar dacă asta nu e suficient, cu siguranță te va face să râzi faptul că te uiți la așa ceva și la vârsta asta.

Încarcă o poză care îți trezește amintiri frumoase pe Facebook și pe lângă faptul că vei rememora momentul în care a fost realizată, numărul de like-uri te va binedispune.

Mănâncă bine și sănătos! Poate că starea ta este dată și de lipsa nutrienților din organism.

downloadRecitește o carte care ți-a plăcut foarte mult și vei uita puțin de problemele cotidiene și încearcă să-ți notezi gândurile, construind o poveste amuzantă în care tu ești personajul principal. Mai mult ca sigur te vei amuza pe seama peripețiilor eroului creat de tine. Și cine știe, poate chiar descoperi că ai talent.

Fă o plimbare în parc, privește cățeii care aleargă, joacă-te cu ei și pur și simplu respiră niște aer curat! Îți va da o stare foarte bună.

Odihnește-te pentru că în majoritatea cazurilor, mintea ta nu funcționează foarte bine din cauza oboselii.

Fă-ți planuri și Notează pe o hârtie lucruri pe care ai vrea să le faci în viitorul apropiat. De exemplu, excursia aia la 3-caini-in-raimânăstirile din țară, sau la rezervații naturale, la mare, la munte care te tot gândești în ultimul timp. În felul acesta, vei fi mai motivat să devii productiv.

Și rearanjarea camerei poate să îți schimbe gândurile negre, fiind o chestiune de feng-shui. Sau poate că pur și simplu te-ai plictisit de același decor.

Sună pe cineva cu care nu ai mai vorbit de mult. Cu siguranță veți avea multe de povestit și asta îți va da o stare de bine.

Ascultă melodia o melodie populară de dragoste, sau un hit cebru și încearcă să le fredonzi.

images (3) Dansează singur sau cu partenerul, mătura ba chiar și cu pisica. Te vei simți foarte bine deoarece creerul tău va elibera endorfinele necesare bunei dispoziții și, în plus, te și menții în formă.

Schimbă ceva la look-ul tău, mergi la cumpărături. Intră într-un magazin cu flori sau cu păsări și  bucură-te de prezeța lor.

Nu-i așa că te simți mai bine?

Pe curând!

DR. LOVE

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s