Mihai Oprescu, prefectul de Argeș invitat la Ambasada Chinei

ambasador china Săptămâna trecută pe agenda Institutiei Prefectului a figurat ca principal eveniment participarea prefectului Mihai Oprescu la recepția organizata cu prilejul numirii noului ambasador al Republicii Populare Chineze în Romania, domnul Xu Feihong, eveniment care a avut loc la sediul Ambasadei.

La acest eveniment au particpat peste 400 de invitaţi, printre care foşti preşedinţi ai României, foşti ambasadori ai României în China, miniştrii şi lideri ai instituţiilor româneşti, diplomaţi străini, elevi şi oameni de afaceri chinezi aflaţi în România.

images (4)

Florin Tecau si Mihai Oprescu

În mesajului prezentat în faţa invitaţilor, Ambasadorul Chinei la Bucureşti, E.S. Xu Feihong, a declarat că prietenia şi relaţiile tradiţionale chino-române, de peste jumătate de secol, în ciuda situaţiei internaţionale, au rămas stabile şi solide. Acesta a subliniat că România are potenţial economic, cele două ţări având oportunităţi deosebite în cadrul cooperărilor bilaterale în diverse domenii. Xu Feihong a mai arătat că autorităţile de la Beijing doresc să dezvolte cooperarea în formatul China – Europa Centrală şi de Europa.

,E.S. Xu Feihong,

,E.S. Xu Feihong,

Prezent la eveniment, Viceprim-ministrul şi ministrul de Interne al României, Gabriel Oprea, a transmis poporului chinez un An Nou fericit, subliniind prietenia tradiţională dintre cele două ţări şi arătând că China este un bun prieten şi partener al României. România este dispusă să consolideze cooperările bilaterale politice, comerciale, culturale bilaterale cu China.

Prefectul Mihai Oprescu a fost însoțit și de președintele CJ Argeș, Florin Tecău.

Geoorgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s