Judecătoria Slatina, ar putea fi mutată în clădirea BNR

BNR Slatina

BNR Slatina

Clădirea fostei Bănci Naționale a României din Slatina, situată pe B-dul Nicolae Titulescu, va fi, în viitorul apropiat,  nou sediu al Judecătoriei Slatina, potrivit președintei Tribunalului Olt, Carmen Marinescu.

Judecătoria Slatina are sediul încă din 1956 în acelaşi imobil situat pe str. Lipscani, imobil care a fost expropriat de statul român în anul 1949 şi în care iniţial şi-au desfăşurat activitatea atât Judecătoria Slatina, cât şi Tribunalul Popular Olt.

Președintele Tribunalului Olt, Carmen Marinescu a firmat că imobilul nu mai poate asigura funcționarea normlă a instanței de judecată, deoarece spaţiile existente sunt fie insuficiente, fie improprii necesităţilor ridicate de

Judecator Carmen Marinescu

Judecator Carmen Marinescu

volumul actual de muncă. Clădirea are trei corpuri, două se află în curtea instituţiei şi sunt efectiv folosite în activitatea curentă, iar cel de-al treilea se află în apropierea instanţei şi este folosit pentru arhivarea dosarelor mai vechi.

Construită în anul 1908, clădirea BNR, era, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României, până în septembrie 2000, când a fost desfiinţată.  De atunci, în clădire funcţionează, într-o perioadă, Biroul Electoral Judeţean.
Din 2004, clădirea figurează ca monument istoric în lista Ministerului Culturii.

Clădirea monument istoric, din centrul vechi al oraşului, se află în momentul de față în patrimoniul Primăriei Slatina. De administrarea clădirii ar fi  trebuiu să se ocupe autorităţile locale, însă nu au avut bani pentru modernizare.

Judecatoria Slatina

Judecatoria Slatina

La un moment dat, city-managerul pe vremea când sediul BNR a fost trecut în patrimoniul Primăriei Slatina, actualul primar Minel Prina, declara că această clădire va fi destinată  Srviciului  de Evidenţă a Populaţiei, de Paşapoarte, permise de conducere, buletine, certificate de naştere şi Starea Civilă a Primăriei, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s