Dănuț Șerpău: Patronul de la Marsilva, m-a amenințat cu moartea!

Danut sarpau

Dănuț Șerpău

Dănut Șerpău, primarul localității Spineni Olt, trăiește un coșmar din cauza lui Marian Florescu, patronul  firmei de construcții Marsilva COM din Slatina. Florescu îi cere primarului să-i achite o sumă suplimentară  de bani pentru o lucrare de alimentare cu apă executată în  2012, înainte ca Șerpău să fie primar.  Potrivit edilului din Spineni,  Marian Florescu ar fi primit banii pentru așa zisele lucrări executate de la fostul primar, însă spera să mai adauge, așa cum obișnuiește, acte adiționale cu chelutuieli suplimentare.

Marian Florescu

Marian Florescu

,,A licitat lucrarea cu o valoare de 60% din sumă, nu a reușit adică  să o termine și nici să o facă de calitate.Când m venit eu la primărie, am observat că avea multe defecte, pompele de apă nu funcționau, iar Florescu mă asalta mereu cu tot felul de acte adiționale.  I-am spus că până nu remediază problemele, nu stau la discuții, dar nici bani în pus nu va primii pentru că deja i-au fost dați. Nu a înțeles și l-am acționat în judecată. Din momentul acela a trecut la amenințări spunându-mi ca într-o zi o să-mi ia beregățile!” ne-a declarat primarul.

Marian Florescu, patronul firmei de construcții Marsilva COM, este cunoscut  ca fiind unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Olt. Acesta a pus de foarte multe ori nervii la încercare a tuturor celor pentru care a desfășurat diverse lucrări. Atunci când căștiga el licitația. Că dacă nu o câștiga, contesta de atâtea ori câștigătorul  până când beneficiarul  depășea termenul de executare a lucrărilor și pierdea finanțarea ( vezi cazul primăriei Dăneasa!).

O situație similară s-a petrecut și  în localitatea Izvoarele, în2013. Primarul Florian Constantin,  a afirmat că Marsilva avea de executat un campus şcolar, o bază sportivă, introducerea reţelei de apă şi asfaltarea Drumului Comunal 39. Nimic din toate acestea nu s-a finalizat.

,,Marian Florescu este cel mai excroc om pe care l-am cunoscut vreodată și nu doresc nici la cel mai mare dușman al meu să abă de-aface cu el! A primit banii pe lucrări și el nu a mișcat nimic iar acum face scandal că nu-i dau pe toți. Păi să termine mai întâi lucrările și  o să îmi angajez un avocat să-l dau în judecată pentru nerespectarea termenelor de execuție.”  ne declara prin luna februarie a anului 2013, primarul  Florian Constantin.

Astea sunt doar câteva cazuri de țepe date beneficiarilor olteni, însă Florescu a trecut granița în Dolj și Vâlcea, procedând la fel.

În presa doljeană se arată, într-un material din 2 iunie, 2013, că firma slătineană, Marsilva, a intrat și în vizorul Unității de Management a Proiectului de la București din cauza întârzierilor și a cererilor de extensie a termenelor de finalizare a lucrărilor. Marsilva a obținut șapte lucrări de execuție prin PDR și s-a ales deja cu o reziliere a contractului în cazul comunei Grecești. Ionel David, specialist în monitorizare și evaluare în cadrul UMP, a declarat că, chiar și în cazul în care Marsilva și-ar putea duce la bun sfârșit contractele obținute, există posibilitatea ca recepția să nu fie făcuta din cauza calității foarte proaste a materialelor folosite sau a neconformității cu contractul.

Un caz aparte, despre care vorbeste același ziar doljean, îl constituie lucrările pentru reabilitarea drumurilor din comuna Urzicuța.  Cu toate că documentele de începere a lucrărilor au fost semnate în octombrie 2004, între timp Marsilva a obținut alte doua extensii ale termenului de finalizare a execuției, nici pâna în prezent lucrarea nu a fost terminată ( 2014- n.r.). Petre Petreanu, managerul proiectului din comuna Urzicuța, a declarat ca primăria, adică autoritatea contractantă, nu dorește să rezilieze contractul cu Marsilva deoarece demersurile pentru o noua licitație sunt greoaie, însă acest lucru se va întâmpla dacă firma nu vrea sa continue execuția lucrarilor. ”

,,Având în  vedere  activitatea, mai mult infracțională, a firmei de construcții Marsilva Com, care niciodată nu-și duce la îndeplinire sarcinile pentru care a licitat și care încearcă să înșele, să constrângă, să șantjeze și mai apoi să amenințe, să fie interzisă de la licitațiile publice, iar patronului Marian Florescu să-i fie interzisă înființarea alteifirme de construcții. În caz contrar, vor aveade suferit în continuare atât firmele de construcții corecte cât și  primarii  care muncesc din greu pentru accesarea banilor europeni”  a precizat primarul Dănuț Șerpău.

Acesta speră ca la termenul de judecată care urmează peste câteva zile, instanța să-i dea câștig de cauză în împotriva firmei de construcții Marsilva Com din Slatina.

Un reportaj de Georgiana Leulescu- Raicu, op. img. editare și montaj, Viorel Raicu  VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s