Cum să scapi de colesterol doar cu ardei iuți sau portocale

ardei_iuteÎn următoarele rânduri o să-ţi dezvălui metodele naturale sacre folosite de daci și de indieni sute de ani la rând, care doar în 2014 au fost demonstrate științific de către medicii americani de la clinica non-profit Mayo din Minnesota, SUA cum că ajută enorm la scăderea colesterolului, menţinându-l la un nivel sănătos, reducându-ți astfel riscul de infarct și efectele adverse provocate de colesterolul ridicat şi bineînțeles cheltuielile cu medicamentele anti-colesterol se micșorează images (9)considerabil.

Colesterolul mărit nu mai este o afecţiune frustrantă şi costisitoare, fiindcă natura te ajută să reduci colesterolul din corpul tău prin 5 metode descoperite în în  ardeiul roşu iute.

Făcând și eu, la rândul meu niște cercetări prin  literatura de specialitate, am descoperit că indienii și mexicanii au cea mai scăzută rată a bolnavilor cu colesterol. Mâncarea lor tradiționlă este gătită în special cu ardei iute.

download (2)De ce să mai înghițiți cu pumnul pastile anti-colesterol, precum Cholestadin sau Statine? Contrar faptului că specialiştii nu recomandă consumul mâncărurilor condimentate de oricine, s-a stabilit că cea care ajută la scăderea colesterolului este capsaicina, conţinută de ardeiul iute. Cercetările în domeniu au demonstrat și că ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas și poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde. Ardeiul iute conține, în funcție de soi, până la 1,5% capsaici-noide (substanța care îi dă gustul caracteristic) inclusiv capsaicina, până la 1 %, images (8)dihidrocapsaicina, nordihidrocap- saicina și homocapsaicina, pigmenți carotenoidici care includ capsantina, capsorubina, alfa și beta-caroten, ulei gras, glicozide sterolice respectiv capsicozidele А, В, C, D, 12-15% proteine, vitaminele A și С și ulei volatil.

Printre beneficiile cosumului ardeilor iuți, se numără și faptul că aceștia stimulează sistemul imunitar (datorită betacarotenului și a vitaminei A din compoziția sa, care reprezintă prima linie de apărare a organismului în fața agenților patogeni). De asemenea, este analgezic (dureri de cap, dureri download (3)provocate de osteoartrită, psoriazis), este antitumoral (în special în cazurile de cancer ovarian, mamar, de ficat, de plămâni, leucemie, de prostată) și ajută la scăderea în greutate, crește metabolismul, accelerează arderile

Consumul ardeilor iuți scade colesterolul (datorită capsaicinei din compoziția sa, care, pe de o parte crește activitatea enzimelor responsabile de metabolismul grăsimilor și pe de altă parte scade cantitatea de colesterol absorbit de organism), stimulează circulația (are efect vasodilatator și astfel scade riscul de accidente vasculare și infarct miocardic, stimulează circulația periferică deficitară), tratează afecțiunile respiratorii (fluidizează secrețiile de mucus nazale și din plămâni), scade tensiunea arterială și curăță arterele .download (4)

Portocalele sunt, de asemenea, o altă soluție la scăderea colesterolului. Bogate în vitamine (A, B si C), calciu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor,  consumul de portocale ajută la întărirea sistemului imunitar, tratează indigestia și diverse afecțiuni ale oaselor și dinților, combate acneea și constipația. De asemenea, mai puțin cunoscut, dar extrem de important este dat de niște substanțe, numite limonoizi, ce se regăsesc în componența portocalelor. Experimentele efectuate de către cercetătorii din nordul Californiei arată că limonoizii luptă împotriva cancerului de piele, a images (10)celui de plămăni, de stomac sau de colon.

Potrivit oamenilor de știință, în momentul în care mâncăm o felie de portocală sau când bem suc de citrice, organismul nostru produce o substanță numită limonină, care s-a dovedit a fi un eficient mijloc de apărare împotriva bolilor de inimă și a colesterolului ridicat.

Sănătate maximă! Vă aștept în continuare întrebările dv. pe adresa de e-mail  semnaluloltului@yahoo.ro

Dr. Florin Tuinea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s