Ce ne așteaptă de la 1 Martie

bon-fiscal1 Martie vine cu Mărțișorul dar și cu obligația magazinelor de a afișa la vedere un anunţ al Finanţelor prin care clientul are dreptul de a cere bon fiscal. De asemenea, şi cei care deţin restaurante, baruri, discoteci sau cluburi trebuie să afişeze acest anunţ de atenţionare, care va fi tipărit pe prima pagină a meniurilor, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare.

Modelul şi conţinutul afişului în care clienţii sunt avertizaţi că pot refuza să plătească pentru un bun sau un serviciu în cazul în care comerciantul refuză să dea bon fiscal au fost publicate la sfârşitul săptămânii trecute de Ministerul Finanţelor Publice.

„Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii econodownload (1)mici care au obligaţia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afişează anunţul prevăzut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în aşa fel încât să fie vizibil clienţilor. În cazul restaurantelor, afişul trebuie pus pe prima pagină a meniului”, se arată în proiectul de ordin publicat pe siteul Ministerului de Finanţe.
Cumpărătorii pot reclama comercianţii care nu emit bon fiscal la numărul de telefon gratuit 0800.800.085, pus la dispoziţie de Fisc, care va fi afişat obligatoriu în magazine de la 1 martie.

Georgina Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s