Nebunie totală la Primăria din Balș

Primăria Bals

Primăria Bals

Ordonanța lui Liviu Dragnea dată anul trecut înainte de algerile prezindențiale în care aleșii locali aveau 45 de zile la dispoziție să-și schimbe opțiunea politică, făra sa-și piardă mandatul, a provocat o serie de controverse atât la nivel național cât și la nivel local. La Olt, cei mai afectați, se pare, sunt consilierii locali de la Primăria Balș. De anul trecut se duce o luptă surdă între ei pentru că numai știe nimeni de partea cui este, cine e în opoziție și cine nu. Bulibășeala a început cu primarul liberal, Mădălin Teodosescu,  când a tot bătut pe la ușile PSD-ului și ale UNPR-ului, dar nu l-a primit nimeni! Acest lucru a dat un semnalimages (4) de alarmă consilierilor PNL, PDL și  PPDD  că Opoziția va lua sfârșit odată cu câștigre alegerilor de către Victor Ponta. Acest lucru a fost întreținut de însuși președintele PNL Olt, deputaul Gigel Știrbu, drept dovadă fiind și schimbarea ,, macazului” de către cea mai mare parte a primarilor liberali, către PSD sau UNPR.

Acum toți consilierii migratori stau cu morcovul în fund de frica retragerii sprijinului politic, atât din partea partidului la care au migrat, cât și din partea celor de la care au plecat. Și pentru că nimeni nu mai are încredere în nimeni și fiecare crezând despre celălalt că ar avea gânduri ascunse. Din cei 21 de consilieri, nimeni nu mai știe care și de unde sunt, ceea ce îngreunează foarte mult procesul legislativ.

photo

George Radu

Protagoniștii scandalului din cadrul Consiliului Local Balș, sunt ziaristul George Radu și directorul Liceului ,,Petre Pandea” din localitate, Marina Gheorghe, fosta șefă a ISJ Olt, de la care am încercat să aflăm cu stau lucrurile

George Radu, fost consilier PPDD, acum independent dă vina pe Mariana Gheorghe, fostă PDL, acum PSD, că ar vrea să ajungă viceprimar în locul Corneliei Smarandache și pentru că nu a găsit încă majoritatea să o aleagă, boicotează ședințele. Iată ce scrie acesta pe pagina sa de Facebook:

Mariana Gheorghe, marioneta lui Darius Vâlcov

mariana gheorghe

Mariana Gheorghe

,,Orașul Balș în pericol să rămână fără buget în 2015! Soarta Orașului depinde de un vot! Azi ( 13 februarie- n.r.),la orele 17.00 trebuia să aiba loc o sedința extraordinară a Consiliului Local, unde pe ordinea de zi era aprobarea BUGETULUI ORAȘULUI! Din pacate, consiliera locală PSD, Mariana Gheorghe, fostă PDL, nu a permis accesul celor nouă consilieri PSD, în sala de sedință, pentru ca era prezenta și consiliera Vanina Badea ( fostă PDL, fostă PSD, reîntoarsă în PDL, actualmente PMP- n.r). În acest moment, pesediștii din Bals considera ca aceasta nu mai este consiliera locală! Așa că sub conducerea directă a Marianei Gheorghe, cei nouă consilieri PSD au plecat din nou și sedința nu a mai putut să aibă loc, din lipsă de cvorum, fiind nevoie de înca un consilier. Din păcate, eu sunt în concediu și nu am putut să ajung la sedință, așa că PSD și PNL+Independenții au fost nouă la nouă! Din nou, PSD, dă o palmă locuitorilor orașului și își bate joc de ei! RUSINE!” Continuarea este  din ce în ce mai de calomnioasă la adresa, în special a Marianei Gheorghe, despre care spune că ar fi ,,marioneta lui Darius Vâlcov”   și că se ,,răzbună pe colegii consilieri, pe primar și în primul rând pe locuitorii orasului Bals”.  Și ca să fie cât mai convingător (sau ca să încurce lucrurile și mai mult!)  spune ,, CIUMA ROȘIE nu mai are nici o forța în orașul Balș!”, scrie George Radu, pe pagina de facebook.

       Abuzuri ale președintelui de sedință, Radu George

Mariana Gheorghe la rândul său, se apără și spune la rândul său că este victima unor manipulări ale președintelului de ședință  George Radu. Aceasta dezminte acuzațiile lui Radu și spune că   nici măcar nu a încercat să boicoteze ședințele. Totul ar fi  plecat de la George Radu, precizează Mariana Gheorghe,  care  în calitate de președinte de ședință, oscilează între cele două tabere, pentru a obține ceva folose materiale.

,,După ce un consilier  a demisionat și din funcție și din partid, primarul face proiectele de hotărâre de vacantare și înlocuire, trec de comisii cu aviz pozitiv, la plen apare președintele de ședință, George Radu, voteaza ordinea de zi, trece proiectul, cu voturi în unanimitate, apoi se răzgândește și vrea scoaterea proiectului de înlocuire de pe ordinea de zi că vrea să cheme el acel consilier ( Vanina Badea- n.r.)  să-și retragă demisia. Într-o noapte a facut el un plan cum ar fi să-l momească cu ceva pe acel consilier și să-l treacă în grupul PNL să-i facă primarului pe plac să mai prindă și el ceva pe la primărie, vreo lucrărică mică!” a precizat Mariana Gheorghe.

Potrivit Marianei Gheorghe, în Consiliul Local Balș, consilierii locali, nu se mai știe cum sunt. Oficial însă, se crede că ,,PSD are 9 consilieri, PNL 5, independenți 3 și mai sunt doi ametiți, Tănasie Silviu și Turcitu Marin consilierii mei de la PDL,care au trecut la PSD, apoi la două zile s-au dus la D-na Siminica Mirea să revină laPDL, iar după alte 2-3zile au facut adeziune  la PMP, la Marian Vasile. Apoi au făcut iar adeziune  la PSD. Așa că, la primarie au trei opțiuni într-o săptămână. Acum îi amăgește Mădalin Teodosescu pe Turcitu că îi angajează ginerele la sere la primărie, iar pe Silviu că îl pune viceprimar.”

Mariana Gheorghe mai spune că toate aceste acuzații sunt neîntemeiate și că se întâmplă datorită faptului că nu a acceptat anumite jocuri și că nu s-ar fi lăsat cumpărată. De asemenea aceasta mai spune, că în momentul de față nu poate ști ce se va întâmpla la alegerile locale din 2016, amintind faptul că are un capital electoral de 3000 de voturi, insinuând că acest ,, as din mânecă” este biletul său spre o nouă funcție politică.

Până să se rezolve probleme dintre consilierii locali de la Balș, cei care au de pierdut sunt locuitorii orașului. Din cauza intereselor personale sau de grup  a consilierilor locali, se pierd proiecte, se pierd bani, se pierd investiții iar orașul riscă să ajungă o ruină.

În momentul de față pentru soluționarea problemelor din Consiliul Local Balș, singurul for autorizat  ar fi, pentru început, Instituția Prefectului, care nu face nimic. De ce? Vom vedea!

Georgiana Leulescu Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s