Olt-Drumul Județean 657B din Bărăști, spaima șoferilor

vergil gealapu primar BărastiVerigil Gelapu, primarul loclaității oltene, Bărăși, face apel administrației județene, respectiv președintelui CJ Paul Stănescu, să găsească o modalitate cât mai rapidă de a repara Drumul Județean 657B, ce străbate localitatea, deoarce a devenit impracticabil pentru conducătorii auto.

,, Este imposibil de a mai se circula pe acest drum pe o porțiune de șapte km. Nici șoferul microbuzului  școlar nu-i mai vine să se ducă să ia copii din satele indepărtate și să-i aducă a școală.   Toată lumea care trece pe aici, mă înjură din cauza acestui drum, fără să știe că, de fapt, CJ Olt îl are în gestionare. L-aș face și eu, dar abia am fonduri pentru drumurile comunale. Rog și pe această cale autoritățile județene să încerce să treacă pe acest drum ca să-și dea seama cât este de prost. Poate în acest fel vor urgenta începerea lucrărilorDSCN9001 de asfaltare” a precizat primarul Gealapu, de la Bărășți, Olt.

Cât despre hotărârea ministrului Bugetului, Darius Valcov,  de a aloca fonduri primăriilor cu buget mic, Vergil Gealapu este total nemulțumit. ,,Nu se poate ca primarii care își fac datoria față de comunitate, care colectează taxele și impozitele, să fie pedepsiți! La primăria Bărăști s-au strâns anul trecut 90% din taxe! Am vorbit cu dl ministru Vâlcov și ne-a spus că este doar un experiment, că nu s-au luat în calcul toate aspectele, însă până la rectificarea din iulie, finanțările vor fi regândite și vom primi și noi fonduri conform implicării noastre în viața socio-economică a comunităților noastre !”

DSCN8995Edilul din Bărăști încearcă de ani de zile să construiască un Cămin Cultural și un parc pentru ca tinerii să-și timpul timpul liber cât mai plăcut și util,  dar deocamdată  birocrația i-a pus piedici de fiecare dată. ,, Am plătit studii de fezabilitate și am depus proiectele la Ministerul Dezvoltării, de câteva ori, dar de fiecare dată când s- a schimbat Guvernul sau miniștrii, a trebuit să o iau de la capăt.  Proiectele mele au dispărut odată cu  aceste schimbări! ” a spus primarul supărt, adăugând că localitatea sa este singura din Olt care nu are Cămin Cultural.

Se pare că  nici ministrul Darius Vâlcov și nici deputatul Daniel Darius ValcovBărbulescu, ambii parlamentari pe Colegiul 1 Olt, din care face parte și localitatea Bărăști, nu știu sau nu vor să știe cu ce probleme se confruntă primarul. Pentru Daniel Bărbulescu, primarul i-a amenajat și un cabinet parlamentar în incinta primăriei numai să vină mai des prin localitatea sa. Dar după câte se pare, locuitorii din Bărăști nu sunt buni decât să le aducă voturi domnilor parlamentari!

Primarul dorește să rezolve atât problema cu drumul județean  cât și cea cu aprobarea construirii unui cămin cultural, cel târziu până la 1 Mai când este organizată ziua localității. ,, Sper din tot sufletul să se spargă odată ghinionul și  să pot construi un lăcaș cultural pentru ni l-am dorit de foarte mult timp și de asemenea, autoritățile județene să asfalteze DSCN9003cei 7 km de drum județean ce tranzitează localitatea Bărăști până la sărbătoarea comunei, de 1 Mai. Invit pe această cale pe toți fii satului, de oriunde s-ar afla, să vină la sărbătoare noastră” a  mai adăugat primarul

Cu ce alte probleme se mai confruntă primarul localității Bărăști, Olt vă invităm să urmărițți un reportaj realizat de  Georgiana Leulescu Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu, VGTv Olt http://www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s