IPOCRIZIA CA METODĂ DE GUVERNARE

COMUNICAT DE PRESĂ

Catalin PredoiuDl. Ponta predică moralitatea politică în timp ce practică imoralitatea politică. Dl. Ponta s-a trezit dând lecții de morală de peste Ocean, profitând de un accident politic, cazul Vosganian. Ar trebui mai întâi să îşi ceară scuze pentru împiedicarea votului în 16 noiembrie 2014, pentru atacurile la Justiție din 2013 şi 2014, pentru sprijinul trainic pe care l-a acordat baronilor corupți ai PSD. O vizită într-o casă mare nu te transformă automat într-un om mare. Uneori, dimpotrivă.

A atacat verbal în repetate rânduri Justiția. Dar ne ține lecții de morală.
A legiferat furtul primarilor, prin ordonanța 55/2014. CCR i-a trântit peste ochi ordonanța cu o decizie de neconstituționalitate. Refuză să o îndrepte printr-o lege reparatorie, cum cere Curtea. Este imoral, dar ne

ține lecții de morală.
A dus o campanie prezidențială mizerabilă, aruncând cu cele mai abjecte acuzații în contracandidatul său, care l-a umilit prin prestație și rezultatul votului. Nu și-a cerut niciodată scuze. Dar ține lecții de morală.
Oamenii săi au aruncat peste gardul PNL cu biete zburătoare moarte, cu o săptămână înainte să primească o palmă binemeritată din partea poporului care l-a alungat cu votul de la gardul Cotrocenilor, pe unde se aciuiase prin lingușeli și promisiuni. Nu și-a cerut scuze. Dar ține lecții de morală.
A încercat să împiedice Diaspora să voteze, călcând în picioare legea și morala, înainte ca poporul să-l trimită acasă umilit. Nu și-a cerut scuze. Dar ține lecții de morală.
Da, Senatul a votat neinspirat astăzi, prin vot transpartinic, în principal prin votul PSD, pe care îl conduce. Ce face domnia sa? Își asumă cinstit partea de vină politică pentru votul colegilor? Nu! Atacă, jignește conducerea PNL și ne ține lecții de morală.
Oricum ai privi lucrurile, aceasta se numește ipocrizie politică și este o metodă de guvernare a Premierului Victor Ponta. Păcat!
Cred că trebuie să privim lucrurile drept în față: principiile își fac cu greu loc în politică.
Poate că ne este drag dl Vosganian, scriitor talentat, dar mai drag trebuie să ne fie principiul: cale liberă Justiției. Poporul aceasta dorește, aceasta a exprimat în 16 noiembrie 2014. PNL însuși aceasta a hotărât statutar. Să constatăm greșeala și să o recunoaștem. Mai presus de orice, să facem lucrurile pe care le afirmăm. Pentru ca lucrurile să fie bine făcute.

Cătălin Predoiu
Prim-vicepreședinte PNL

Anunțuri

Un gând despre „ IPOCRIZIA CA METODĂ DE GUVERNARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s