Începe înrolarea tinerilor în armată?

 636x430_armata-romana Au trecut doar zece ani decând  serviciul miltar nu mai este obligatoriu, însă autorităţile române și-au dat seama că au făcut o mare greșeală, influiențați probabil de ceea ce se întâmplă la granița  Ucraina. șa că a fost aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte comisiilor locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război.

     Potrivit MApN, modelul ceritificatului medical a fost publicat în Monitorul Oficial, iar el o să fie eliberat de medicii de familie. Conform legii, tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să se prezinte, în termen de şase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luaţi în evidenţă militară şi pentru a primi adeverinţa de recrutare.

    Legea spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.
      Aceleași surse mai informează că  în România există peste 2,1 milioane de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit datelor de la recensământul din octombrie 2011.

Cu toate acestea, Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, a dezmințit, vineri, la Curtea de Argeș, zvonurile cu privire la

Mircea Dusa

Mircea Dusa

declanșarea unei acțiuni de recrutare sau de mobilizare a tinerilor. Totodată, acesta a adăugat că o asemenea posibilitate există doar în cazul în care România s-ar afla în război, potrivit legislației.

„Pe timp de pace, serviciul militar obligatoriu a fost desființat. Poate există o recrutare sau o mobilizare a tinerilor în situația în care se declară stare de războoi. Dar a declara stare de război este un lucru mai complicat, se declară prin hotărâre a Parlamentului, nu suntem în această situație”, a precizat  Dușa conform Agerpres.

 Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s