420 de militarii argeșeni, au plecat în Afganistan

DSCN1531Vineri 13 februarie, a.c. s-a desfășurat  ceremonia celei de-a cincea plecări în Aganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș, eveniment la care au participat  ministrul Apărarii Naționale, Mircea Dușa, șefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, din cadrul MapN, prefectul Mihai Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Florin Tecău, primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, precum și cadrele militare ale unității din oraș .

Militarii vor executa misiuni de protectie a bazei militare Kandahar și de consiliere a forțelor de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilității politice și sociale în zonă.

Din cDSCN1540ei 420 de soldați din Curtea de Argeș care vor fi plecați timp de 6 luni în teatrul deoperațiuni din Afganistan, 8 sunt femei.

„Îmi doresc, și le doresc acestor bravi soldați, să poarte cu ei soarele care a încălzit astăzi cerul și județul nostru și în teatrele de operații din Afganistan, unde armata României este recunoscută ca fiind una de înalt nivel profesional. Rolul nostru strategic în structura nord-atlantică a făcut din acești oameni să fie cei mai buni ambasadori ai țării noastre, dovedind de fiecare dată pregatirea exemplară și devotamentul soldaților noștri. Îi asigur pe toți cei prezenți astăzi la ceremonie că inimile noastre vor bate la unison cu ale lor și le doresc parinților, copiilor, soțiilor și tuturor celor dragi rămași acasă să ăși gasească puterea și să aibă încredere ca totul va decurge în bune condiții. Să îi ajute Dumnezeu!”- a declarat prefectul Mihai Oprescu.

Mircea Dusa

Mircea Dusa

,,Pentru noua misiune din Afganistan România participă cu 650 de militari, 420 de militari fiind de aici din Curtea de Arges si alţi militari care se ocupă de pregătirea misiunii si care se află deja în Afganistan și asteaptă sosirea batalionului”, a precizat, printre ltele,  ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Evenimentul a avut loc în faţa Bisericii Domnesti, în prezenta a sute de argeșeni, părinți, soții și copii ai militarilor ce vor pleca în misiune. Primul detasament va pleca pe 20 februarie spre Afganistan, urmând ca pe parcursul a două săptămâni să fie transportat tot batalionul din Curtea de Arges.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s