Victor Dima, omul care a dat sens administrației publice locale, s-a stins la 52 de ani

6b9280c40102728fdda72814fe9e4098_LIn memoriam Victor Dima

Rar mi-a fost dat să văd în cei 20 de ani de jurnalism, un primar mai devotat comunității ca Victor Dima de la Coteana. Avea un fler nemaipomenit atât în administrația locală cât și în politică, chiar dacă nu a fost în primele rânduri și nici nu a dorit  funcții politice importante. S-a rezumat doar la comunitatea care l-a creat și promovat.

Localitatea Coteana, a cunoscut, datorită lui Victor Dima, o ascensiune considerbailă fiind prima comuna cu rețea de alimentare cu apă și canalizare după 1989. Victor Dima era un tânăr iniginer agronom de numai 27 de ani, când consătenii  i-au acordat votul lor  deîncredere pentru a le conduce destinele, alegându-l primar.  Iar încrederea le-a fost răsplătită pe deplin!

Și așa cum am spus, localitate Coteana beneficiază de apă potabilă și canalizare,  un parc modern, o infrastructură de invidiat și centură ocolitoare, școli și grădinițe noi sau reparate și modernizate, Cămin cultural, dar și un parc de invidiat, pe un teren viran unde nu cresteau decât bălăriile cât casa.

Tot la începutul mandatului săude  primar, adică în 1995,  a înființat o sărbătoare populară, numită sugestiv ,, Târgul de Fete de la Cotenița”, sărbătoare la care participă nu numai fetele de măritat din sat pentru a-și etala zestrea,   dar si din localitățile vecine.Victor Dima a făcut din această sărbătoare un spectacol de mare amploare, cu interpreți de renume precum Gheorghe Roșoga,  Iona State, Tudorița Gorjanu, Emilia Dorobanțu, Maria Ciobanu, Ionuț și Doinița Dolănescu etc. , dar și alte nume sonore din muzica ușoară,  ajungându-se anul trecut la cea de- XIX- ediție.

A iubit muzica și voia bună, el însuși fiind un interpret cu calități vocale și instrumentale deosebite și din acest motiv a  imagesinvestit foarte mult  în formare a unui ansamblu  de dansuri  populare autentic românești.

În cei 25 de ani decând s-a aflat în fruntea comunei Coteana, Victor Dima  a întocmit sute de proiecte și a adus mii de miliarde de lei pentru a da contur investițiile propuse.

În tot acest timp a ars ca o torță vie , fiind un exemplu de conduită în societate, un familist convins, un tată excelent!… Și avea doar 52 de ani și multe de făcut!

Dumnezeu să te odihnească în pace, bunul nostru prieten VICTOR DIMA!

Grupul de presă VGtv

*******************************************************

 Recviem pentru sufletul nobil al lui VICTOR DIMA

„Pasărea cu clonț de rubin” ne mai răpește un prieten adevărat…dima

Vreau să îl avem veșnic în minte pe Victor Dima, omul cu o constituție atletică, plin de viață, totdeauna capabil să asculte păsurile oamenilor. I-am admirat întotdeauna verticalitatea, diplomația și discreția. De un sfert de secol s-a zbătut pentru visul de a face din comuna Coteana un loc în care oamenii să trăiască decent, fără patimi mărunte și grija zilei de mâine. Și-a măcinat sănătatea, sufletul și liniștea interioară în bătălii aspre cu caracterul ieftin al unor indivizi care nu suportau omenia și inteligența sa nativă.

A fost un senior al administrației locale de la care mulți au avut de învățat. Un exemplu de sacrificiu în favoarea binelui colectivității. Un om care nu a avut parte de odihnă din zori și până în asfințit.images (1)

A ales să plece mai repede decât ar fi trebuit, dar cu siguranță oamenii care l-au cunoscut nu-l vor uita niciodată. Ne va lipsi de aici înainte un om de mare caracter. Un prieten cum nu ne e dat să întâlnim decât o dată în viață…

Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină, Victor Dima!

Laurențiu Guțică

**********************************************************************************************************************************************

Victor Dima a plecat prea repede  dintre noivictor dima

Un om deosebit pe care l-am admirat pentru tot ceea ce a făcut în localitatea Coteana, pentru devotamentul său și mai ales pentru ambiția sa de a fi mereu cel mai bun. A fost colegul nostru de partid în PDL, ne-am sfătuit și ajutat în cele mai importante momente. Suntem alături de familia sa, asigurând-o de tot sprijinul nostru! Dumenezeu să îl odihnească în pace!

Siminica Mirea, copreședinte PNL Olt

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s